Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-07-2009, 16:53   #10
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Heh, laf yerine gitmiş.. Ancak yılbaşı kutlama istekliliğinden midir nedir bilinmez konu fena halde tarumar edilmiş.. Nereden nereye çekilmiş ..

'' Dizi deniz suyu gören kafirdir diyen cübbeli hoca (...) '' Eee ben size sorayım, fotoğraflarda diz görebiliyor musunuz? Denizi gören bi diz yani.. ??

Ne yani hocalığı bir tarafa, şimdi bende yılbaşı kutlamalarına karşıyım.. Denize de girerim. Bundan doğal ne olabilir ki?.. Peki benimde böyle fotoğraflarım çekilip konsa bana da vay efendim bu yılbaşına da karşı idi diyecek misiniz? Yani alakasını bulup derseniz, ona da amenna!.

Böyle dini kişilikleri insanlıktan kopuk, robot gibi hiç bir sosyal faaliyeti olmayan/ olmaması gereken birileri gibi görüp tanıdığımızdan dini böyle kolayca yozlaştırıyorlar ya..
Lanet olsun böyle bir beyine, öyle bir fikire..

E yılbaşı aşkı da bu kadar büyük olsa gerek!..
Sana biliyorum ne desem boş. Soru sorsam olmadık yerlere çekeceğini de biliyorum. Ama yinede soracağım. (Faruk'un vereceği cevaba da lütfen dikkat edin.)

Hiç kimse, yılbaşında hristiyan bayramı gibi kutlayalım demedi. Hiç kimse çam süsleyelim de demedi. (En azından ben demiyorum.) Peki yılbaşında ne yapıyoruz?

Ben ne yaptığımızı söyleyeyim. Ailece oturuyoruz. Televizyon izliyoruz. kalabalıksak, havadan sudan sohbet ediyoruz. Daha sonra yeni yılın bizlere mutluluklar getimesi için dua edip yatıyoruz. Nasıl ki bir insan için "inşallah bahtı açık olur, hayırlı bir evlat olur" diyorsak, 2009'da Allah'tan sağlık, huzur, mululuk dileyip yatıyoruz.

Peki bu yapılan, sizin iddia ettiğiniz gibi yanlışsa, bana o zaman bunun yanlış olduğunu gösteren Kur'an ayetlerini veya peygamber hadislerini gösterin. Bana kendi yorumlarınızı yazmadan, Cübbeli böyle diyor demeden, bana kaynak gösterin. Davet ediyorum seni FarukArslan. Cevap değil, yorum değil. Sakın bunları yazacaksan hiç yazma. Milletin kafasını karıştırma. Benim söylediğim şekildeki bir yılbaşı etkinliğinin, yanlış olduğunu kaynağınla göster bize.

Kur'an insanlara boşuna gönderilmedi. Peygamberimiz bu dünyaya öylesine gelmedi. Din hakkında konuşurken, ister ilahiyatçılar olsun, ister bizler olalım, kaynak göstermek zorundayız. Ve bizim beslendiğimiz iki kaynak vardır; Biri Kur'an diğeri peygamber.

Ama önümüze Cübbeli hocayı koyup, Kur'an'dan kitaptan kaynak göstermeden günah demek, yanlış demek, bizim diinimize uygun mu?

Eğer deseniz ki, "yılbaşımız, hristiyan bayramıyla çakışıyor. Bazı insanlar, noeli yılbaşını birbirine karıştırıyor. Bu nedenle yılbaşını kutlamamak, bence daha doğrudur" deseniz Amenna! Ama din adına kaynağınız bile olmadan kesin hüküm vermek, kimin haddine düşmüş!

--------------------------
Bize yorum değil, Cübbeli Ahmet Mehmet'in ne dediği değil, kaynak gösterilinceye kadar da, bu konuda "haksız" olduğunuzu, Allah adına hüküm vererek (haşa) yanlış yaptığınızı bilin!
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla