Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-11-2009, 19:06   #7
Kullanıcı Adı
Khaan
Alıntı:
burak_3063 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu ülkenin 15-20 milyonu Kürt ise olur.
Bi de şunu eklemek istiyorum. Bazıları ortaya çıkıyor, "kürt sorunu" söyle çözülürmüş:
1. kürt kimliyini ve dilini tanıyacakmışız
2. eğitime yatırım yapılması lazımmiş güney doğuda (pkk'lilarda yüksek tahsilli'de var. Hiç bir işe yaramıyor. Ginede pkk'ya gidiyorlar. büyük kürdistan devleti kuracaklar ya)
3. ekonomi yatırımları yapılması lazımmiş (koca Almanya 1 Billion Euro üstünde yatırım yaptı Güney Almanyaya, hiç bir işe yaramadı. Ginede almanyanın en fakir yöresi! Türkiye ne kadar yatırım yapabilir'ki güney doğuya ve ne işe yarar?)
...

Bi kere ne yaparsanız yapın, terör bunları yapmaklan bitmez. En iyi misal ispanya. Bask eyaletinde herşey var. Ayriyeten ispanyanın en zengin eyaleti! Kendi okulları var, kendi parlamentosu var, kendi medyası, gazetesi, hepsi var! Gine'de teror bitmiyor. Ben orada tatil'de yaptım. Bomba patlatmadan bir iki saat evvel polise haber veriyorlar. Insanlar ölmesin diye. Bizim türkiyedeki pkk teror heinleri gibi deyil!

Neden ispanyada teror bitmiyor, çünki terör örgütü ayrı devlet istiyor. Ispanyadan kopmak istiyor.

PKK terör örgütü'de aynısı. Beraber yaşamak isteyen, Türkiyenin Askeri ni, Masum Halkını, çocuğunu öldürmez. Haince insanların içinde bomba patlatmaz.

kürt sorunu yoktur, bölücülük ve Türkiyenin bütünlüğünü yok etme sorunu vardır! Ne yapmak lazım? Bakalım almanyaya. Almanya avrupada üye olan bir ülke. Burda almanlar diyorki. Bir devlette, sırf bi tane "Leitkultur" (yani önde olan kültür) olur! Herkez bu "Leitkultur"'e kendisini vermesi lazım. Ilk önce almanca konuşulcak diyorlar, alman tarihi, alman sanatı ve alman kültürü, alman anayasasına ve hiristian dini en önde olması lazım diyorlar. Açıkcası integrasion. Son senelerde bu konu üzerinde almanyada çok konuşuldu. Integrasion yapmayan kişilere engeller önüne koymak istiyorlar. Almanyada kendini integrasion yapan kişilere, ailelere, yardım ediyorlar. Mesela alman dilini öğrenmek için almanca kurslarına gitmeleri lazım, yoksam devlet para yardımı yapmıyor. Istersen gitme, sana kalmış. Mecbur kalıyorsun gitmeye.

Burda çok diskussionlar izledim. Diyorlar'ki, bi devlette bir üst kültür ve kimlik "Leitkultur" olmassa, o devlette hiç huzur olmaz, iç savaş bile çikabilir! Alman devlet kanallarında aynen böyle söyliyorlar.

Biz ne yapıyoruz? Tam tersini!

Bencede öyle. Bir üst dil ve kültürel kimlik olmalı. Türk kimliyinle kendisini benimsemeli. Bu demek değil ki, herkez aynı olacak, Laz ve diyer halk dili, kültürü ... ortadan kalkacak. Bende bir Lazım, ama aynı zamanda Türküm! "Leitkultur" yani ilk ve üst kimliğim Türkdür!
Khaan isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla