Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01-22-2009, 10:56   #19
Kullanıcı Adı
muhammed.ikb
Alıntı:
Gökmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Güzel kardeşim ne güzel kendin söylüyorsun ortada bir ganimet yok ben senin bakış açını anladım tabi bu olabilir ama bunu bir fıkıh ilimcisine sormak lazım bilmeden böyle olur gözü ile bakmak yanlış olur. PEYGAMBER sav.. efendimiz yendiği kafirlerin ganimetini paylaşmış hak etmiş yani ama burada yenilen bir müslüman devleti, otada bir ganimet söz konusu değil ve savaşı kazanıpta hak edilen birşeyde yok, buradaki durum sadece maduriyet, tabiki dediğim gibi net konuşmamak lazım. Yalçın ÜSDAT eğer konuyu okur,da bize yorum yazarsa sevinirim tabi, onun belki bu konu hakkında bir bilgisi veya bir yaklaşımı olabilir...
anlaım seni dikkat edersen ben ganimet demedim ganimet gibi bir şey tazminat dedim hükümleri aynı gibi..

bunun dışında yenilen kesinlikle müslümanlar değildir...israildir..bazı şeyleri yanlış biliyoruz..inancımız gereği müslümanın yenilemeyeceğine inanırız..sadece Rabbimiz bizi sınamak için azılı kullarını musallat eder inananlara o kadar yoksa bir yenilgi söz konusu değil...

ayrıca düşün bir komşun senin arazine saldırsa evini yağmalasa bahçendeki ağacını maddeni zarara uğratsa ne yaparsın..hukuk o durumda zararının karşılanmasını öngörmez mi??işte sen de kabul edersin ki devlet işleri de habe işleri gibidir..çünkü devleti oluşturan da hanelerin(ailelerin) teşkilatlı bütünlüğüdür değil mi??

yanlış anlama konu hakkındaki hassasiyetini biliyorum en azından tahmin edebiliyorum.sakın benim sana ders vermek istediğimi anlama.çünkü bazen iyi niyetle bir şeyler yazdığımızda karşımızdaki ukalalık yapmaya çalıştığımızı sanıyor..
muhammed.ikb isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla