01-22-2009, 14:22
|
|
|
Alıntı:
genişzaman Nickli Üyeden Alıntı
Ben öyle birşey söylemedim. Bir ülkede hala daha farklı inançlara saygı gelişmemişse (Ramazan'da oruç tutmayan insanların öldürülmesinden, Cuma namazına gitmediği için dayak yiyen yurttaşlarımıza kadar) o ülkede tam bir demokrasi yerleşmemiş demektir ki asıl bunun çözümü tam bir demokrasidir.
Salt Müslümanlık üzerinden yorum yapmak istemiyorum bu yüzden başka bir örnek vereceğim; Almanya'da ya da İtalya'da olmuştu sanırım, Türklerin yaptırdığı bir cami inşaati saldırıya uğramıştı, kendimizi ordaki Türklerin yerine koyup öyle düşünelim sizce bu yapılan doğru mudur? Ben doğru değil diyorum, onların yaptığı hatayı bizim yapmamamız gerektiğini gerek dinen gerekse milli kültürümüz gereği farklı inanç sahibi insanların haklarını gözetmemiz gereklidir.
|
Farklı inançlara saygı gösterilmediği konusuna bende katılıyorum,Örneğin oruçlumusun sorusuna evet diye cevap verildiğinde yobaz ve gerici gözüyle bakınılmasının sebebide açıktır..
Ve laiklik ile yönetilmeyen devlet denilince olaya İran Suudi arabistan gözüyle bakılmassa daha gerçekçi olur diye düşünüyorum..Ordaki yönetim biçiminde,aslı bozulmuş biçimdir..Laiklik ile yönetilmeyen ülkelerde insanları zorla camiye götürmek,zorla kapanmasını sağlamak diye birşey yokturki dinimizin temeli "hoşgörü" olsun,Lütfen Mahalle baskısını buna cevap olarak verme kardeşim bana,bu yönetim biçimindede dindar insanlara bu baskı mevcutttur...Ceza kurallarının ağırlaştırılması ve Devletteki yönetimin din üstüne yapılmasıdır yanlızca..Ceza kurallarına gelince;Neden dini ülkelerde halkın refah seviyesi yüksek burdan anlayabiliriz elbette..
|
|
|