Konu
:
Laiklik
Tekil Mesaj gösterimi
01-22-2009, 14:25
#
27
Kullanıcı Adı
genişzaman
Alıntı:
politikaci
Nickli Üyeden Alıntı
Farklı inançlara saygı gösterilmediği konusuna bende katılıyorum,Örneğin oruçlumusun sorusuna evet diye cevap verildiğinde yobaz ve gerici gözüyle bakınılmasının sebebide açıktır..
Ve laiklik ile yönetilmeyen devlet denilince olaya İran Suudi arabistan gözüyle bakılmassa daha gerçekçi olur diye düşünüyorum..Ordaki yönetim biçiminde,aslı bozulmuş biçimdir..Laiklik ile yönetilmeyen ülkelerde insanları zorla camiye götürmek,zorla kapanmasını sağlamak diye birşey yokturki dinimizin temeli "hoşgörü" olsun,Lütfen Mahalle baskısını buna cevap olarak verme kardeşim bana,bu yönetim biçimindede dindar insanlara bu baskı mevcutttur...Ceza kurallarının ağırlaştırılması ve Devletteki yönetimin din üstüne yapılmasıdır yanlızca..Ceza kurallarına gelince;Neden dini ülkelerde halkın refah seviyesi yüksek burdan anlayabiliriz elbette..
Bu konudaki huzursuzluklarını çok iyi anlıyorum. Zira kendini ilerici olarak tanımlayan pek çok insan da yurttaşların %95'inin inandığı İslam Dini'ne hakaret etmeyi ilericilik olarak görüyor ve ben de bundan çok rahatsızım.
Dindar insanlara baskı konusunda yorum yapmak istemiyorum zira hiç örneğini görmedim.
Suudi Arabistan, İran vb. gibi ülkelerin yanısıra kendini demokrat olarak tanımlayan ülkeler (ki yukarda örneğini verdim) de vardır. Mesela Obama'nın yemin töreninde İncil'e el basarak yemin etmesi bence ABD'nin laik bir devlet olmadığını gösterir.
genişzaman
Açık Profil bilgileri
genişzaman nickli üyeye özel mesaj gönderin
genişzaman - Daha fazla Mesajını bul