Alıntı:
özgün genç Nickli Üyeden Alıntı
İshakYılmaz'ın konuyla ilgili yorumunu çok beğendimi belirterek Redyellow'un bu konuyla ilgili Başbakan'ı protesto etmesini anlamlı bulmakla beraber, kınamasını yersiz görüyorum.
Bu "bekara karı boşamak" lafı Başbakanımızın savunması haline geldi. Başbakan'ın, içinden çıkamadığı konularda "bakkal yönetmiyoruz, devlet yönetiyoruz" ve "bekara karı boşamak kolay" demesi aksiyoner ruhları üzüyor ve biraz da kızdırıyor. İsrail vahşeti başladığından beri -İsrail'le ilşikilerin kesilmesi için topyekün mücadeleye var mısınız- çağrısı yapan Yeni Şafak'tan Hakan Albayrak da Başbakan'ın bu sözüne hayli içerliyor:
Hakan Albayrak : "Böyle Karı" Olmaz Olsun
|
Teşekkür ederim üslubunuz için.
Ancak doğrusunu söylemem gerekirse: kınamamı yersiz bulmanızı yersiz buldum.
Niye kınamayım?
Kınamak kabul etmediğiniz, yanlış bulduğunuz bir şeyi protesto etmek, daha yüksek bir sesle bunu kabul etmediğinizi haykırmak değil mi?
ben de sayın başbakanın bu açıklamasını doğru bulmuyorum, kabul etmiyorum, bunu da haykırıyorum.
Alıntı yaparak link verdiğiniz yazıda hakan albayrak ne diyor:
Alıntı:
Bunu gören İsrail, “Endişeye mahal yok. Katliamda ne kadar ileri gidersek gidelim, Türk hükümeti bize yaptırımın 'y'sini uygulamayacaktır. Gazze'nin canına okumaya devam!” demez mi?
|
Peki ben yazımda ne demişim:
Alıntı:
İsrail basını bile acaba ilişkileri kesecekler mi? acaba askeri ihaleler iptal mi edilecek?
Milyar dolarlar gidiyor diye paniğe kapılmışken sayın başbakana yakışan neydi:
"İsrail ile ilişkileri kesin diyen arkadaşlar, bunu da gerekirse yapacağız, şimdi şu şu çalışmaları yapıyoruz, ama bu vahşet bitmezse, durmazsa her şeyi yaparız..."
Bunu deseydi yine ilişkileri kesmeseydi, bu daha doğru değilmiydi?
|
ve devam etmişim:
Alıntı:
Siz israil ile ilişkileri kesin diyenlere karşı çok konuşmayın, bekara karı boşamak kolay gibi şeyler söylerseniz sizin bu konuşmadan sonra söyleyeceğiniz hiç bir şeyin israil üzerinde etkisi, tesiri olmaz.
niye olsun ki?
İsrail ne der... ?
-boşverin türkiyeyi...
-bekara karı boşamak kolay diyen bir lider var başlarında, bizi asla boşayamaz....
Demez mi?....
|
Gördüğünüz gibi aklın yolu birdir.
Bakın; söz ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir... ama ağızdan çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz.
Siyasetciler bu kurala çok dikkat etmeliler.
1000 düşünüp 1 konuşmalılar.
Şunu da belirteyim:
Benim bu eleştirilerime bazı akpli kardeşlerim hemen tepki gösteriyorlar, hatta bazıları üsluplarını da hoş olmayan bir hale getiriyorlar.
halbu ki ben müslümanım, islam şeriatının hayatımın her kademesinde hakim olmasını arzulayan bir kardeşleriyim.
Benim, benim gibilerin eleştirileri ile bir islam düşmanlarının başbakanı eleştirmesini aynı tutmayınız.
Onlar niye yapıyorsun diye kızarlar, biz niye yapmıyorsun diye kızıyoruz.
Aradaki farkı akpliler farketsin artık.
Alıntı:
AK_Türk Nickli Üyeden Alıntı
Erdogan Bakkal dukkani yonetmiyor 70 milyonluk Turkiyeyi yonetiyor. Eger her bomba atanla iliski kesseydik ozaman Amerika ile taa nezaman kesmeliydik ve hatta ona yardim eden tum ulkelerle. Eger bunlarla iliskiyi kesseydik acaba ekonomimiz bi bakkal dukkaninkinden farkli olmazdi herhalde
|
İşte buyrun bir arkadaşımız daha....
"Her bomba atanla ilişkiyi kesseydik....ekonomimiz bi bakkal dükkanından farkıl olmazdı herhalde"
Yahu el insaf.. böyle bir mantık olur mu...
Orda insanlar katlediliyor, vahşice çocuk, kadın, bebek demeden katlediliyor siz ekonomiyi düşünüyorsunuz.
olmaz olsun öyle ekonomi.
Yarın bu ülkeye bir saldırı olsa, kurtuluş savaşındaki gibi yunan girse onlara da ya her bomba atanla ilişkiyi keselim mi diyeceksiniz?
Allah rızası için biraz insaf, biraz izan, biraz vicdan.....
Bir tek müslümanın ayağına diken batsa o müslümanın derdi benim derdim mantığı müslümanların kalbine yerleşmediği müddetçe dünyada müslümanlara rahat olmayacaktır.
Ekonomileri de yerin dibine batacaktır.
Müslüman kardeşinin kanı üzerinde kurulu bir ekonomik sistemi Allah kahretsin.