Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
AMERİKASIZ BİR DÜNYA demek maalesef SAVAŞLARIN DÜNYASI demektir. amerikasız bir dünya düşünemiyorum...
güçler dengesini hesaba katmadan düşünmeyin.amerika süper güçtür. amerika olmadığında bir tane daha süper güç yok. yani onun yerini alacak devlet yok devletler var biz rusya ingiltere iran çin japonya herkes amerika yıkılırsa savaşa tutuşur...
allah amerikayı başımızdan eksik etmesin bence... ha inşallah yıkılır da biz süper güç oluruz ama dediğim gibi çok büyük savaşlara ve yıkımlara da hazır olmalı bu dünya...
RTE bu amerıka sempatızanlıgını bıraz abartmıyormusun  ozellıkle amerıkaya besledıgım bı kınım(bush dan nefret edıyorum o ayrı) yok ama allah basımızdan eksık etmesın derecesıne vardırmak bıraz yanlıs degılmı  ayrıca ben amerıkanın eskı gucunu koruduguna da ınanmıyorum suan bıze muhtaclar onlar..tayyıp bey bıle yerı gelıyo kafa tutuyor..
|
abartma yok. sempatizanlık n ya. KULLANDIĞIN KELİMELERİN TAM MANASINI öğrensen iyi olur kardeşim.
ben burada AMERİKAN YANDAŞI TOPLAMAYA mı çalışıyorum.
sadece fikir beyan ediyorum o kadar.
AMERİKA bize muhtaç durumda olsaydı TÜRKİYE ÇOKTAAAAAAAAN KUZEY IRAKTAYDI.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN KAFA TUTSAYDI TÜRKİYE ÇOKTAAAAAAAN KUZEY IRAKTAYDI.
yapma lütfen.
amerika bize muhtaç olsaydı kardeşim APO yu biz yakalardık. CIA e yalvarmazdık.
bize muhtaç olsaydı MİT in bütün ekipmanları ABD d3en gelmezdi.
öle olsaydı MİT elemanlarını ABD eğitmezdi(15-20 sene öncesine kadar)
MİT yetkilileri de bunu inkar etmiyor MEHMET EYMÜRDEN dinledim.
biriside diyorki bize yardım ettiler dur bakalım karşılığında n aldlar.
e onu da alsın artık almasamıydı yani. DEVLETÇİLİK ilkesini unutuyorsdunuz.
kimileri de İRAN ı savunuyor ABD ye karşı sanki çooooookk yakınız da TARİHİMİZ onlarla savaşmakla geçti.
n zaman bir fethe çıksak sırtımızdan vurdular
TARİH TEKERRÜRDEN İBARETTİR. aynını yine yapacaklar ama bunu anladığımızda geç olacak.
İRAN BİZLE DOĞAL gaz anlaşmasını sevdiğinden yapmadı.
RUSYANIN TEKELİNİ kırmak için yaptı.
YANİ enerjide İRAN a bağlıyız. YANİ bir nevi TAMPON oluşturdu ABD ye karşı KULLANILIYORUZ haberimiz yok .
Bu anlaşma bir ZAFER değildir. AHHHH keşke bir gelişmiş ülke olsaydık bağlı olmasaydık.
Biz hala LALE devrinden çıkamamış OSMANLIYIZ.
Denge POLİTİKASINI bırakmak ve bir taraf tutmak zorundayız.
Unutmayın şu hadisi
BİR KİŞİYİ HERKES SEVİYORSA O KİŞİ MÜNAFIKTIR.
Bakıyorum herkesle dostuz. hiç düşman yok.
Bir tane var size göre AMERİKA. DEVLET MÜTTEFİKİM DİYOR.
Yakışmıyor TÜRKE bu durum.
yerimizi belli etmemiz lazım artık.
YA İRAN YA ABD.
Biz LAİK sek ABD
Dinciysek İRAN.
varın seçin şimdi.
ABD diyorum ben.