Yazıyı kimin yazdığına dair bir belirti yok. Sahi AK Kelebek bu yazı kime ait..
Çok önemli tespitlerin yer aldığı, genel itibarla faydalı bir yazı. Şu cümlelerin bilhassa üzerinde durulması gerekir. Daha doğrusu laikçilerin bu cümlelerin üzerinde durması lazım:
"Tuhaf olan, bugün Uğur Mumcu için ağlayanlar onların katilleriyle aynı safta olabiliyorlar. ... Bazı kesimler, şifreleri çözülen bu suç odaklarının dağılmasından heyecan duymayarak aslında Mumcu için tuttukları yasın sahiciliğine de gölge düşürüyorlar. Çünkü Mumcu, bu şebekenin derin aklına bakma cesareti gösterdiği için öldürüldü."
Orduya duyulan güven konusunda yazara katılıyorum. Milletimizin hiç sorgulamadan TSK'ya bu kadar güven duyması bu ülkede darbelerle sonuçlanmıştır. Hep anketlerde "en güvenilen kurum TSK" çıkardı. Bunun nedeninizi hiç merak ettiniz mi? Ben söyleyeyim; en küçük bir belediye bile incelendiğinde ne usulsüzlükler çıkabiliyor, ama incelendiğinde!!! TSK, eğer adam gibi bir denetim ve incelemeye tabi tutulduğunda durumun vehametini çok daha sıhhatli biçimde göreceğiz. Ve o zaman bakalım halkın güveni aynı düzeyde seyredecek mi?
Ergenekon Soruşturmasının TSK ile ilgili bölümünde yaşananlar tam bir fecaat arz eder. Bunlara Ordu içindeki 3-5 şuursuz gözüyle bakamayız. Biri Jandarma Genel Komutanıydı biri Jandarma İstihbarat Başkanıydı biri 1. Ordu Komutanıydı, biri yine Jandarma Genel Komutanıydı vb vb vb... Hiiç üstünü örtmeye çalışmayalım. TSK'nın genelini oluşturan rütbelilerin kafa yapısını ve şuur derecelerini net biçimde tahmin edebiliyoruz.
Bu melanet yapıyı düzenlemeye çalışmak birilerinin gözünde ihanet sevdalılığı oluyorsa onlar kendilerini sorgulasınlar... Bizim abdestimizden şüphemiz yok ki namazımızdan olsun !
|