Erdoğan: Bize sünepelik yakışmaz
Başbakan Erdoğan, Davos zirvesinin ardından geldiği İstanbul'da panelde yaşanan olayın perde arkasını anlattı.
Peres ile yaşanan diyalog konusuna gelen Erdoğan şunları söyledi:
Burada AK Parti Genel Başkanı olarak değil, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı olarak konuşuyorum. Ben bu tür panellere ilk kez katılan biri değilim. Bir zaman süresi olur, konuşuruz, sonra sorular gelir, cevaplarız. Bugünkü panelde ise Gazze konusunda diyeceklerimiz vardı. Moderatör panelden önce bize süre konusunda
bilgi verdi. Ben 15 dakika konuştum. Arap Ligi Sekreteri de süreyi uzatmadı. Bizden sonra söz alan Peres'e hiçbir müdahale olmadı. 23 dakika konuşurken. Konuşurken inanılmaz iddialarda bulundu. Bir Cumhurbaşkanına yakışmayan üslupla ses tonunu yükseltti, isim vererek suçlamalarda bulundu. Konmuşmasını bitirdi cevap hakkı istedim ancak moderatör bunua izin vermedi ve sonrasında her Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'nın yapacağı işi yaptım ve dosyalarımla orayı terkettim. Ben kabile reisi değil Türkiye'nin Başbakanıyım.
Bizim milletimize sünepelik yakışmaz. Türkiye güçlü bir ülkedir, gücünün farkında değil ' dedi..
HABER 7
30 Ocak 2009 02:45