Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2009, 22:14   #16
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
ebu ubeyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
nasıl yani eğitimi biz yaptırmayıp gerçek mermi kullandırmayıncamı....israile yardım etmiş olmuyoruz bırakın allah aşkına adamlar konya da cirit atıyorlar buradan eğitim gören uçaklar gazzeyi vurdu biz nasıl 1996 da abd çekiç gücünü sınır dışı ettik bunuda sınır dışını etmemiz lazım ama ne.... olmaz sonra uçağımızı tankımızı israilden nasıl alacaz eeee bunları almassak üretecez eeeee türkiye güçlenecek eeeeeeee sonra biz iktidardan olacağız..... en iyisi israil konya da biraz daha dursun bazıları açısından daha iyi olur
İsrail ile eğitim anlaşması yeni bir anlaşma değil. Çiller dönemine ait. Bu anlaşma imzalandıktan 3 ay sonra 54. hükümet kuruldu. Tamam, biz bu anlaşmayı iptal edemiyoruz. Peki siz niye o yıllarda bu anlaşmayı iptal etmediniz? Üstelik bu konuda büyük baskı vardı. Herkesin beklentisi ortak tatbikat anlaşmasının iptal edileceği yönündeydi. Ama iptal edilmedi.

Bakın, o dönem devletin bu beklentilere karşılık verdiği açıklama nasılmış;

"İsrail ile yapılan iki anlaşma vardır. Bunlardan biri, askeri eğitim ve işbirliği anlaşmasıdır. Ürdün'le de, Mısır'la da bu tür anlaşmalar yapılmıştır. Bu anlaşmalar pakt değil, ittifak değildir. Askeri tatbikat anlaşması da 23 Şubat 1996 tarihinde imzalandı" (*)

O dönem bu anlaşma pakt değil, ittifak değil denmiş. Ama şimdi sorsak, bunun adı ittiaklık olur, bunun adı İsrail destekçiliği olur..

İptal edilmesi beklenen bu anlaşma iptal edilmeyince Arap devletlerin Türkiye'ye mesajı da çok ilginç;

Şam Toplantısı'na katılan ülkeler, yayınladıkları deklarasyonda Türkiye'den, İsrail ile işbirliği anlaşmasını tekrar gözden geçirmesini istedi. Bildiride, "Bakanlar, Arap ülkelerinin güvenliğine ve Ortadoğu'daki istikrar ortamına tehdit teşkil eden Türk-İsrail ortak tatbikatı ve güvenlik işbirliği konusundaki endişelerini de dile getirmişlerdir" denildi. (*)

Bekara karı boşamak kolay oluyormuş değil mi? Nede olsa iktidar Ak Parti.

(*) http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ...aziran1997.htm

Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla