Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-08-2009, 15:58   #17
Kullanıcı Adı
Cerrah
Erdoğan'dan CHP'ye bir soru

Başbakan Erdoğan, 29 Mart'taki yerel seçimlerle ilgili startı Kocaeli'nde verdi. Çok yoğun bir kalabalığa seslenen Erdoğan, 29 Mart için halka açık çağrıyı yaparken, CHP'ye ilginç bir soru yöneltti:

Çok yoğun bir kalabalığa hitap eden Erdoğan, "Burada bindirilmiş kıtalar yok. Burada Kocaeli var" dedi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyleydi:
Türkiye'ye biçilen kaftan artık bu bedene dar geliyor. Artık diyoruz ki sen Türkiye'sin büyük düşün. Her bir kentimizi dünya şehri yapmak için çabalıyoruz. İllerimiz artık dünya ile Avrupa ile yarışıyor.
Muhalefetin derdi belediyecilik değil. Bunlar ancak iftira atmayı biliyor. İşleri çamur atmak. Bunların yandaş medyası var. Bunlar yandaş medya ile koşmaya çalışıyor. Bizim yanımızda yandaş medya yok.
Biz kalkınma ve demokrasi yerelde başlar diyoruz. Kısır siyasi tartışmalar içinde değiliz. Biz ne o partiyle ne bu partiyle yarış içindeyiz. Biz kendi rekorlarımızı kırma peşindeyiz. İşimiz hizmet gücümüz sizsiniz.
Değişen ezberleri bozan bir Türkiye inşa ediyoruz. Artık güçlünün sesi haklının sesini bastırmıyor. Onun için durmak yok kalkınmaya devam diyoruz. Durmak yok reformlara devam diyoruz. Geri kalan Türkiye olmasın artık. Bu mücadelede senlik benlik kavgasına yer yok. Bu mücadele 71 milyon vatandşımızın mücadelesidir.
Çocuklarınızın geleceği için oy verin. Bu yarış hizmet yarışıdır. Siz o pusulaya evet derken bunu gözeteceksiniz. O pusula Türkiye'nin istikametini yaşadığınız şehrin istikametini belirleyecek. Kime evet derseniz deyin şehrinizin ve Türkiye'nin kazanması için evet deyin.
Gelin canlara adalette kalkınmada birleşelim. Gelin canlar kalkınmada birleşelim. Gelin canlar medeniyet yolculuğunda el ele kenetlenelim. Bir olalım iri olalım diri olalım.
Bugün Kocaeli'ne 17'inci gelişim. Her gelişimde müjdelerle geldim. Şehrin kalkınması için mücadele ediyoruz. Bugün 3'üncü açılış bayramını yapıyoruz. Bugün tam 105 eseri Kocaeli'ne kazandırmanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.
Sizin değişim ve desteğinizle AK Parti büyüdü. Sizin destelerinizle Türkiye büyüdü.
Geçmişte kim ne kadar oy verdiyse o kadar hizmet yapıldı. Biz bu ayrımcılığı bitirdik. Tüm belediyelere eşit davrandık. kaynakları adil dağıttık. Biz bu adil tavrı sürdüreceğiz.
Erdoğan'ın konuşması sürerken bir kişinin fenalaşması üzereine Erdoğan alandaki doktorlardan müdahale etmesini istedi.
Bana bizden olmayan belediyeler ayrımcılık yaptı. Bizzat ben yaşadım bunu. Teminat mektubu bile kabul etmiyorlardı.
CHP'nin kitabında belediyecilik ve hizmet yok. Bunların geçmişlerinde iftira var. Bunların zihniyetinde bereketsizlik var. Bunların dönemindeki gaz lambası yağ ekmek kuyrukları vardı. Bunlar hizmeti karne ile verirdi millete. Ondan dolayı bunlara millet hizmet yüzü göstermiyor.
İbrahim başkanım göreve geldi AK belediyecilik farkını hissettirdi. 2 katrilyonluk yatırımı yaptık. başarıya inanacaksın ki hedefe ulaşabilesin. Biz geldiğimizde bu şehrin alt yapısı yoktu. Uydu Takip Sistemi ile kaçak yapılaşmayı önledik.
Sanayinin başkenti kocaelinde endüstriyel dönüşümün en güzelini sağladık. SEKA Parkı yaptık. Anamuhalefet lideri yanına milletvekillerini aldı buraya geldi. Burayı peşkeş çekecekler sattırmayız dedi. Ne oldu. Biz işçileri mağdur etmedik sokağa atmadık. Büyükşehir belediyemiz bu işçilere kucak açtı. Biz SEKA Parkı halkımızın hizmetine sunduk. Onların yalanlarının hiçbiri çıkmadı. ne aldanan ne aldatan olduk. Peşkeş çekilecek dedikleri arazi Kocaeli hkının ailesiyle eğlenebildiği gezebildiği bir parka dönüştürdük.
1988'de bu fabrikayı kapatıp buraları villalarla donatıp birilerine peşkeş çekmek isteyen sen değil miydin? Bunlar Sanayi Bakanlığı'nın görevini çalmaya kalktıkları gibi bunlar Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görev alanına girmek istedikleri gibi bunu da yaparlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu derim ben bunlara. Bunların rozet takmaları bile güzel. AK Parti'ye açılan kapatma davasına kadar bunları izliyordular değil mi? Bunların hesabını benim halkım 29 Mart'ta sandıkta dürecek. Bunların mumu yakında sönecek. Hangi dağda kurt oldu. Bu milletin taleplerini bir anda hatırlamanızı neye borçluyuz. Yine de güzel oldu.
Bir CHP'li belediyenin 500 milyon TL ile yaptığına bakın bir de bizim 96 milyon TL ile yaptığımıza bakın.
Kocaeli'ni denizle barıştırdık. İzmit körfezini kokuşmuşluktan kurtardık. 9 milyon metrekarelik alan yeşillendirdik.
Kocaelispor'da inşaallah bir atılım yapacak. 30 bin kişilik stat ve 8 bin kişilik kapalı spor salonu yapacağız. Burayı yanında oteli ve otoparkıyla tam bir spor kompleksine dönüştüreceğiz.
Başkanımız bura monoray sistemini getireceğine söz verdi. 23 kilometrelik ilk etapla Türkiye'nin ilk havaray projesi bu şehrimizde gerçekleştireceğiz. Kartepe'ye teleferik yapacağız. Kış turizmini geliştireceğiz. Marmaray'ın bir ucuda buradan geçecek. Londra'yı Pekin'e bağlyacağız.
Sultan Abdülhamid'in projesiydi. Bize nasip oldu. onlara Fatih gibi sesleniyorum. Bizim fiiliyatımızın yettiği yere bunların hayali bile yetişmez.

haber 7

Konu Cerrah tarafından (02-08-2009 Saat 16:04 ) değiştirilmiştir..