Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-25-2007, 01:20   #3
Kullanıcı Adı
KARAHANLI
Standart Osmanlı Padişahlarının Ölüm Sebepleri
Alıntı:
Fahrenheit Nickli Üyeden Alıntı
Osmanlı padişahlarıyla ilgili doğru bilgileri öğrenmek istiyorsanız www.Turksultans.com a bakmanızı tavsiye ederim ....
sitede 5. Murad'a baktım vefat tarihi olarak 1905 yılı gösteriliyor; yanlıştır efendim, 1904 senesinde vefat etmişlerdir.
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
2. Selim gerçekten de içkili birisi sadece Avrupa kaynakları değil saray çevresi de O'na Sarhoş Selim diyorlardı
ya arkadaslar ben butur yakısmalardan hıc hoslanmıorum..bana saygısızlık gıbı gelıor..sorhos selım delı ıbrahım gıbı..onlar bızım padısahlarımız..kaldıkı sultan ıbrahım kendı padısahlık donemınde ekmege zam geldı dıye aglayan bı ınsan ..bu ınsan delı olabılırmı..barı bız kullanmayalım su sıfatları...
2. Selim'e halk değil o devirdeki saray çevresi ve Avrupa kaynakları Sarhoş demekte idi. Şu anda bu lâkap kullanılmıyor, ayrıca Sultan İbrahim'e deli denmesinin sebebi, bir rivâyete göre balıklarına mücevherler atarmış o yüzden deli denmiş ve kendisi akıl değil sinir hastası idi bu da bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Osmanlı, büyük devlet! böyle küçük yakıştırmalar devleti etkilemez diye düşünüyorum
Saygılarımla...
KARAHANLI isimli Üye şimdilik offline konumundadır