02-09-2009, 12:59
|
|
|
Konu içinde olumlu ve olumsuz çeşitli görüşlere rast geldim.Olumlu olanları yani sevgililer gününün kutlanmasının doğru bulanlar, kendi görüşlerini dile getirmişlerdir saygı duymak gerek.Ha öncelikle Malezyayı kutlamak istiyorum.Ben sevgi saygı ve hoşgörü ekseninde yapılan kutlamaların hiçbirine karşı değilim.Fakat Batılı toplumlardan esinlenerek bizlerin örf ve adetlerine dikta edilmeye çalışılan bu tür kavramlarada sonuna kadar karşıyım.Sevgililer günü adı altında Türkiye'de işlerin hangi noktaya geldiğinden haberiniz yok sanırım! haram saydıklarımızın bu şekilde nasıl helalleştirilmeye çalışıldığını ibretle izlemekteyiz.Burada karşı çıkılan durum insanların birbirlerine sevgilerini ilan etmeleri değildir;sevginin yaşamsal bir vuku olduğunu hepimiz kabul etmekteyiz.Yanlış olan özelikle batılı toplumların yaşam felsefelerini Türk toplumuna empoze etmeye çalışmaları.Türkiye bir islam ülkesidir,mensuplarının çoğuda müslümandır.Sevgililer günü haramdır demenin perde arkasını çok iyi irdelemek gerekiyor öncelikle.Sevgililerin hangi durumlarda can çekiştiklerini,dinimizin haram saydıklarının tümünün işlenmesi bu günün haram kılınmsını göstermektedir.Yani yanlış bir eksende oluşturulmaya çalışılan bazı ilişkilerin gününü kutlayarak helal kılmaya mı çalışıyorsunuz?Aslında bu kadar uzatmayada gerek görmüyorum,oldukça basit bir konu.Sadece sevgililer günü değil buna benzer batılı toplumların geleneklerinin ülkemizde ve bizlerce haram olarak görülmesinin sır perdesini çok iyi irdelemek gerekiyor,aslolan budur.Direkt haram değil demek ne kadar yanlışsa,haramdır demekte doğru değildir.Bu olayları haramlaştıran durumları iyi irdelemek gerekir.Sevgilerimizin tabulaştırılmasına hiç lüzum yok,bizler her gün sevgimizi bir şekilde sevdiklerimizle paylaşmaktayız.Sizlerle paylaştığımız gibi..
|
|
|