Konu: soruyorum
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-09-2009, 19:44   #10
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
bariscan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
faruk kardeşim istisnalar kaideyi bozmaz tabi her millette iyi ve kötü insanlar muhakkak vardır

düşman kelimesini yanlış kullanmış olabilirim ama birbirlerinide sevdikleri söylenemez

iki millet arasında mutlaka iyi ve kötü ilişkiler olmuştur

türk-arap düşmanlığından çok arapların yaptıkları hatalar her insan hata yapar diyeceksin ama günümüzde bölge halkının çektiği zulümler aklıma geliyor örneğin filistin sorunu araplardan kaynaklanan büyük bir sorun deil mi

müslümanların bir türlü bir araya gelmemesi hakikaten içimi yakıyor

şuan ki suudi arabistan yönetiminden ve arap ülkeleri yöneticilerinden bahsediyorum

arabları kötülemek veya aşağılamak haddime deil bir hadisi şerifte ben
yazayım

Resulullah (S.A.V) buyurdu ki; arapları sevin ben arap olduğum için arapçayı sevin kur'an-ı kerim arapça olduğu için.
Burada hemfikir oluruz işte. Şuan ki Arap liderlerine tabii ki olumlu bakamayız, tabii ki de tasvip edemeyiz. Ancak genelleyip komple Araplara Türk düşmanı diyemeyiz. Varsa, yanlışlıkları-hataları vardır. Bu yanlışlık, hata vs. şeyleri Araplardan öte bizim de kendimize yani Türk'ün Türk'e çok kez yaptığını görürüz tarih boyunca.. Peki bunun genele yayabilir miyiz?.. Kat'iyyen hayır.

türk-arap düşmanlığından çok arapların yaptıkları hatalar her insan hata yapar diyeceksin ama günümüzde bölge halkının çektiği zulümler aklıma geliyor örneğin filistin sorunu araplardan kaynaklanan büyük bir sorun deil mi

Bugünkü zulümleri aslında Osmanlı coğrafyasının her yerinde görüyoruz. Osmanlının elini eteğini çektiği her yerde bir kargaşa, bir huzursuzluk ki almış başını gidiyor günümüzde maalesef. Yalnızca Arap ülkeleri de değil. Ancak bu olaya 'Türk-Arap meselelerinde Arapların yaptıkları' diye bakarsak tuhaf olur.. Neden tuhaf olur?.. İşte tarihin cilvesi bu, ne olursa olsun zamanın şartlarına ve karşı tarafın tabii tutulduğu uygulamalara bakılmalı..

Şimdi Arapların bizden ayrılmalarına denk düşen uygulamalardan haberdar mıyız?.. Olaya Türküz die yalnızca Türklük penceresinden mi bakacağız?.. Elbette hayır.
Mesela dönün bir İttihad ve Terakki yönetimindeki Osmanlı ülkesinde Araplara yapılanlara bakın.. Resmen ayrım. Aynı cumhuriyetin ilk yıllarında 'kürt'lere uygulanan ayrım gibi..
Ama aranın hala sıcak tutulduğu bir yön var ki, o da 'halifelik' unsuru.. E bu uygulamalrdan belli bir süre sonra Sultan Vahdeddin'in 'Kutsal Cihad' çağrısının nasıl heba olduğunu hepimiz biliyoruz..
PEKİ NEDEN?..
İşte nedeni burada yatıyor..
Sonra ben 'müslümanların bir türlü bir araya gelmemesi hakikaten içimi yakıyor' sözünüze de maalesef katılırım ancak bunun bir 'imtihan' olduğunu düşünüp şükr ile dua ve 'bilinç' ile yoluma devam ederim..
Yani bu birleşmemenin asıl sebeb ve nedeni iman şuurundandır. Maalesef ki bu şuurdan olmayanların sayesinde halimiz budur. Şükretmemize vesile olacak olan da, senin gibi bir ayet-i kerime ile açıklayacak olursam;

''Sen şiddetle arzu etsen bile, insanların çoğu iman edecek değildir'' (Yusuf Suresi, 103) diyeceğim bu olur!

Diyeceğim o ki; bir konu hakkında 'peşin hüküm' içeren bir yorum yapacaksan o konunun içeriğini çok çok iyi bilmemiz ve araştırmamız gerek..
Yoksa laflar, sözler, hükümler olmadık yerlere gidip olmadık kapılara dayanabiliyor..

Umarım anlatabilmişimdir derdimi kardeş..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla