Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-10-2009, 20:56   #20
Kullanıcı Adı
Eşref
Alıntı:
ebu ubeyde Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
bak abi sen fetvayı yanlış anlamışsın benim için malezyanın verdiği fetva önemli değil diyorsun garip herhalde alimsiniz

500 BİN HADİS EZBERLEMİŞSİNİZDİR,9 DİLDE KURANI TEFSİR EDİYORSUNUZDUR MATEMATİK VE FEN BİLİMLERİNDE ÜSTÜN SEVİYEDESİNİZDİR...

bana dediklerinizi ayet ve hadislerle açıklayınki bu fetva geçersiz olsun ve peygamberimizn dediği gibi içinizde ateşe atlamaya en cesur olanlar fetva verenlerinizdir......
fetvayı sorgularsın ama bu fetva kabul edilir çünki bu imani bir mesele buna benzer bir olay İMAM RABBANİNİN MEKTAUBAT KİTABINDA GEÇİYOR okuyun öğrenin öyle tartışalım yoksa ikimizden birisi imani bir hatay düşüp imanından olacak
Sevgili kardeşim, başlıkta ne yazıyor? "14 Şubat Yılın en haram günü" Yani 14 Şubat, gün olarak haram denmiş. Belki Murat kardeşimin dediği gibi bir çeviri hatası da olabilir. Bende böyle düşünüyorum. Ama bu şekliyle yani 14 Şubat'ı haram etmek doğru değil. Gün niye harm olsun ki? Haram olan unsur 14 şubat'taki sevgililer günü olabilir. Şimdi anlatabildim mi? Yine anlamadıysan, boşver anlama.

Sonra bana demişsin ki dediklerini ayetlerle açıkla. Yahu kardeşim, 14 Şubat günü haramdır diyen ben miyim ki açıklayayım? İddiayı ortaya atan kimse, bunu dayandıkları hadis, ayet neyse, kaynak göstererek ispatlar. Bizde tamam deriz.

Şimdi ben sana desem ki "5 Nisan haram gündür." itiraz etmez misin? Edersin. Peki o zaman ispatla 5 Nisan'ın haram olmadığını! Böyle bir rezalet olur mu? Olmaz tabi.Haram diyen kişinin yada kurumun ispatlaması gerekir. Demek ki senin bu konuda benden istediğin şey, kabul edilebilir bir şey değil.

Son olarak yazında yok 500 bin hadis demişsin yok bilmem kaç dilde Kur'an'ın tefsiri demişsin. Peki soruyorum sana, dünyada bunları yapabilen kaç kişi var? Çok az. O zaman her ne kadar bize "oku" emri verilsede okumanın bir anlamı yok. Okumayalım. Okursak da sadece okumuş olmak için okuyalım. Bu mudur yani?

Ben dediğin gibi öyle bilmem kaç dilde Kur'an'ın tefsir edemem. O dediğin kadar hadisi de ezbere bilmem. Ama bize emredildiği gibi okumasını çok çok iyi bilirim. Bu nedenle müslümanım. Bu nedenle bir mezhebim var. Ve şunu da çok iyi biliyorum ki benim inandığım o kutsal kitapta "9 dilde tefsir edin, şu kadar hadisi ezberleyin" demiyor.

Bunları bilenler muhakkak bizlerden daha üstündür. Fetva vermek de bu nedenle onların işidir. Ben fetva veremem. Ben, her dini konuyu yorumlayamam. Ama fetva veren kişiler; fetvalarına dayanak göstermezse, bunu şüphe götürmez bir şekilde ispatlamazsa, ben bu fetvaya itibar etmeyebilirim. Vahabi değilim ki her fetvayı senin gibi sorgulamadan kabul edeyim.
Eşref isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla