Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-17-2009, 06:46   #6
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Bence Kürdistan tabirine bu kadar takılmamalı. Öze bakmalı..
Abant Platformu gözardı edilip şu başlıktaki yalavuz iki üç kelama takılı kalmak hata olur.

Ve dikkat edilirse o bölge Osmanlı zamanında da 'Kûrdistan' diye adlandırılmıştır.. Ancak bu bir 'bölünme' yahut bir bölünmüşlüğün tezahürü müydü? E tabiiki de değil...

Birileri bu denli geniş konularda söze değil öze bakmalı diye düşünüyorum..

(Hatta yalnızca başlığa bile bakınca 'haklı gibi' diyebiliyorum ben. Yani Mustafa Kemal zamanı da dahil o devirden beri ayak basıl(a)mayan vatan topraklarımız oluvermiştir o bölge.. Mesela altta verdiğim harita M. Kemal'in 1923'ten beri ''yurt, gidebildiğin zaman senindir'' diyerek karış karış gezdiği ülke topraklarının görünümüdür.

Harita üzerinde de göreceğiniz gibi, ziyaret ettiği iller Karadeniz bölgesi daha az olmak üzere Marmara, Ege, Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde yoğunlaşmıştır. Trabzon-Adana hattının doğusunda gittiği iller ise Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Kars, Malatya, Rize, Yozgat ve Diyarbakır'dır. (Bunların çoğuna da sadece bir defa gitmiştir.) Hiç gitmediği illerin daha çok Doğu ve asıl Güneydoğu bölgelerinde yoğunlaştığı, açık bir şekilde görülebilmektedir.

Yani o başlığı da ''yurt, gidebildiğin zaman senindir'' sözü (yada vasiyeti!) ile birleştirirsek, bu bağlamda benim de başlığa ''haklı gibi'' dememin bir maruzatı olmaz kanısındayım)

Konu FarukARSLAN. tarafından (02-17-2009 Saat 06:59 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla