Alıntı:
mesudum47 Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
parabol Nickli Üyeden Alıntı
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo
|
kimse lakap tak demiyor....
ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin....
demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin...
|
pardon ama bu tartısma nerden cıktı..delı ıbrahım soylemı uzerıne ılk soledıgım bu tur lakapları en azından bız kullanmayalımdı..onlar hatasız kusursuz demedım hıc bı zaman ..ama bu derece haksızlık yapmamak lazım..padısahların elbettekı cok buyuk hataları vardı..besık ulemalıgı kıbırlı davranıp hıc bı ulkeyi takmayıp onlardan gerı kalmaları..daha nıcelerı..ama bunun yanında cok buyuk mezıyetlerıde var bunlarıda gormek lazım..ve yıne soluorum kımse ıcın kusursuz hatasız demedım..gorup ders cıkarmamız lazım hatta bu hatalardan..ama bu elestırıler rencıde nıtelıklı olmamalı..lakaplarıda oyle..dedıklerımı anlamıormusunuz