Konu
:
Sivil toplum kuruluşlarından CHP'ye protesto
Tekil Mesaj gösterimi
03-02-2009, 20:58
#
1
Kullanıcı Adı
Necip Fazıl
Sivil toplum kuruluşlarından CHP'ye protesto
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Bağcılar'daki seçim gezisinde görüşmek isteyen çarşaflı bir kadının, partililerce seçim otobüsünden indirilip tartaklanmasına kadın sivil toplum örgütleri tepki gösterdi.
Türk Eğitim Sen Denizli Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Tülay Gazalcı, örtülü hanımın şiddete maruz kaldığını belirterek, "Bu durumdan son derece üzüntü duyduk. Örtülü örtüsüz, kadın erkek ayırt etmeden hiçbir insana bu tür davranışların yapılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bir bayan olarak olayı kınıyorum." dedi.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar da İstanbul'daki olayı bütün kadınlara yapılmış şiddet olarak gördüğünü ve kınadığını söyledi.
Dr. Bahtiyar, "Hepimiz Mevlana gibi olmalıyız. Kimden ve nerede gelirse gelsin, ne şekilde olursa olsun o kadını kucaklamamız lazım. Sevgiyle yanaşmamız lazım. Onların problemlerini çözmemiz lazım. Şahsım olarak bu tür olayları kınıyorum. Örtülü, örtüsüz bütün hanımların siyasete girmesini istiyoruz. Erkeklerle yan yana olmasını istiyoruz. Bu şiddet olaylarının tekrarlanmasını istemiyorum." şeklinde konuştu.
(CİHAN)
Necip Fazıl
Açık Profil bilgileri
Necip Fazıl nickli üyeye özel mesaj gönderin
Necip Fazıl - Daha fazla Mesajını bul
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder