03-08-2009, 23:06
|
|
|
Alıntı:
dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı
Bu tartışmalar içinde söz söyleyip sözlerimin erimesinden yazmak istiyorum ama yine de susamıyorum..
Biliyor musunuz, sizin bu mezhep tartışmanız "Peygamberimiz hangi mezheptendi?" sorusu kadar abes bir ifade.. Şimdi İmam Azam Ebu Hanife hangi mezheptendi? Gözrüşlerini açıklarken, ben Hanefi mezhebini kuruyorum mu demişti yoksa ondan sonra gelen insanlar mı bu görüşleri sistematik hale getirip bir mezhep kurdular? İmam-ı Azam'ın talebeleri nasıl hocalarına karşı gelebiliyorlardı? Biz nasıl bazı amellerimizde İmam Ebu Yusuf'un "ictihadına" göre amel ediyoruz? Mezheplerin teşekkül sürecinden önceki insanlar mezhepsiz olmakla kıymet mi kaybediyorlardı? ilh.......
Bence bu sorular üzerine düşünün, ve eğer vaktiniz varsa okuyup araştırın ve sonra buyrun tekrar konuşalım..
Doğruyu aramalıyız, bulana dek..
selam ile..
|
Sorunun bu kadarına gerçekten peeesss
Bilmemezlik çok kötü bir şey olduğunu daha iyi öğrendim.
Peygamber efendimiz sav herhangi bir mezhebe bağlı değildi.Çünkü kendisi yol göstericidir.
Peygamber Efendimiz sav 4 büyük halifenin geleceğini önceden bildirmiştir.
Bir kişi nasıl yol gösterici olmadan yola gider anlamış değilim.
bir hadisi şerifte peygamber efendimiz şöyle buyurmaktadır.
*Yahûdiler, yetmiş bir fırkaya ayrıldı. Bunlardan biri cennette, yetmişi ateştedir. Hıristiyanlar yetmiş iki fırkaya ayrıldı. Onlardanda yetmiş bir fırka ateşte, bir fırka cennettedir. Muhammed (s.a.v.)in nefsi kudret elinde olan Allaha yemin ederim ki, benim ümmetim yetmiş üç fırkaya ayrılacaktır. Bir fırka cennette, yetmiş iki fırka ise ateştedir. (S.İbn-i Mace, Fiten 17)
73 fıkranın sahih olanı ve 72 fıkradan farklı olan, mezhep yolunda gidenlerdir.
Mezhepsiz olan insan nasıl olur en doğru yolda gidebilir.
Bu yoldan gidsen kişi illaki sakat yoldadır.
Mezhep imamları o kadar büyük alimler ki bu imamlardan bir tanesi olan imam ebu hanife 40 yıl yatsı namazının abdesti ile sabah namazı kılmıştır.
3 günde kur'an-ı kerimi ezberlemiştir.
Şu ana kadar gelen tüm evliyealer, embiyalar bu mezhep imamlarının peşinde giderken biz kim oluyoruzda bunların peşinden değilde kendi yolumuzu kendimiz çiziyoruz.
M.İslamoğlu nasıl oluyorda İmam ebu hanife'nin verdiği fetvaları eleştirir.
M.İslamoğlu kim Ebu hanife kim?
M.İslamoğlunun savunduğu bir çok yanlış görüşü vardır.
aNaısl olurda bilmemden savunursunuz ?
benim hocam ne derse doğrudur mantığından vazgeçin.
Mücizeyi yok sayan
Miraca rüya diyen
Şeriatın uygulamalarını yok sayan
bir çok yanlış fetvalar veren adamı nasıl savunuyorsunuz ?
|
|
|