Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-12-2009, 06:00   #9
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
dilemma Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Kusura bakmayın ama,
Darwin büyük bir bilim adamıdır!
Neden mi?
Kurbağaların derelerdeki çamurlardan oluştuğunu ileri süren bilim adamlarından bilimi devralarak ( o zaman ki fikri çerçeveyi varın siz tasavvur edin!) yıllarca araştırmalar yaparak iyi ya da kötü bu fikre ulaşmıştır!

Şimdiki bazı şahısları eleştirecekseniz bunu Darwin'e "küfrederek" değil, o kişilerin akılsızlıklarına kızarak eleştrin!

Biraz saygı!

İçinde bulunduğunuz durum ile o günlerin fikirlerine çamur atıp durmayın!

Fikre çamur attığımız yok. Bu öncelikle bir 'tez'. Ve bu yıllardır ispatlanamayan bir tez.
Şahsen benim tepkim bu tezin benim firkime 'dayatılması'dır.

Bakanlığa da dayatılıyor bu. Neden kapak olmamış diye.. Halbuki 'yok' sayıldığından değil tez olduğuna saygı var yine ama 'kapak'lık kadar önemli görülmemiştir burası en doğal olanı.
Anormal bir yan varsa bu; Darwin'i hiç hatırlamamak olurdu. Ama anormallikte yok. Derginin 14 ve 15. sayfasında Darwin'in eserlerine yer verilmiş zaten...

Bu artık tezlikten çıkıp bize din olarak empoze ettiren kesime de sormak benim nezdimde elzemdir; bunlar hangi dinden! diye...

Yoksa 'felsefik' olarak herkes herkesin zıt baktığı filozofları da beğenir. Yahut hoşgörür..
Ben nasıl ki, yaşamı boyunca kendini etrafına 'Tanrı' diye göstermiş ama atom absürdlüklerinden başka bir şeyi olmayan, amiyane faso fiso olan ve Tanrı'yım ben, bu gerçeği ölümümden sonra beni ilah kabul edenler öğrenip vazgeçmesin diye ölümsüz görünmek için, yok olmak için bir şeyler yapmalıyım! deyip, gidip kendini Etna Yanardağı'na atan Empedokles'i hoşgörüyor ve kuramlarını(kendi görüşümde faso fiso olarak tanımlasam bile) anlamak için çaba sarfediyorsam siz de Darwin'e o gözle bakabilirisniz.. Bir başkası da Marx vs. hakkında öyle düşünebilir... Bu çok doğal birşeydir.

Ama benim "Empedokles'i hepiniz hoş göreceksiniz, zamanın şartlarına bakın onun Tanrılık isteğini bile o şartlar altında hoş karşılayacaksınız! Ve Tanrı'lık için bile yıllarca verdiği mücadeleyi ve beraberinde öne sürdüğü kuramları anlayacaksınız, hoşgöreceksiniz!" deme mecburiyetinde olmadığım gibi bu Kartel zihniyetininde benim zihnime (teorisi gerçeklik kazanmayan) Darwin'i empoze etme hakkı yoktur.

Benim bildiğim ve benim 'hoşnutsuzluğum' bu.

Konu FarukARSLAN. tarafından (03-12-2009 Saat 06:06 ) değiştirilmiştir..
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla