Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08-27-2007, 15:15   #2
Kullanıcı Adı
mesudum47
Standart kürtçeye hayır
bekara avrat boşaması kolaydır derler... görüyorum ki sadece televizyondan duyduğu haberler ile burada yaygara koparıp önyargılı arkadaşlar var... Doğrudur ben de onların yerinde olsaydım Kürtçe'ye hayır diyebilirdim hatta Kürt'lere bile hayır diyebilirdim... Ama demiyorum çünkü bu bölgenin gerçeğini içinde yaşayan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım... Şimdi buradaki herkes diyebilir ki onlar da bu ülkenin vatandaşı ve her kürt terörist anlamında değildir... evet bu böyledir ama çoğu yerde gene de 2. sınıf insan gibi görüldüğü oluyor bunu ben kendi tecrübelerimden biliyorum hele doğum yerini yada kürt olduğunu anadilinin kürtçe olduğunu söyledin mi filmin kayışı kopuyor. tabi bunun tersi güzel durumlar da olmuyor değil...
Size göre kendi anadilini konuşmak neden bu kadar sakıncalı kendi anadilinde yazmak neden bu kadar tehlikeli...
Türkiye'den avrupa amerika vb ülkelere giden insanlar bu ülkelerde kendi dilleri ile eğitim alma olanakları oluyorken hatta kendi vatandaşlarına bile verirken neden Türkiye bunu kendi vatandaşlarına vermesin...

Türkiye'de hiç olmadık diller bile öğretilirken neden kendi kültür mozaiğinin parçalarından birine sahip çıkmasın.....

ben sonuç olarak bu başlığı yazan arkadaşlara ve bu başlığa evet diyen arkadaşlara hayır diyorum!!!

mesudum47 isimli Üye şimdilik offline konumundadır