Cip süren örtülü kadınlara kızıyorum...hürriyet.com
Allahü Teala zenginlik verdiği kulun üzerinde bunu görmek ister.Zengin bir kadın erkek fakir gibi hayat yaşarsa bu cimrilik ve malı kendi nefsinden üstün tuttmak olur ki yanlıştır.Ancak zengin bir iş adamının işi gereği jeep'in büyüklüğünden istifade ediyorsa mahsuru olmaz yada bir sebebi nedeni varsa.Ama bir nedeni olmaksızın yeni gözde yeni moda olması yüzünden çok aşırı pahalı olan bu araçlara binmek bir zengin müslümana yakışmaz.
Ayrıca diğer bir önemli husus;çok aşırı lüks içinde büyüyen çocuklar büyüdüklerinde babalarında gördükleri başarı ve zenginliğe kendileri ulaşamadıklarında, yani maddi anlamdada babaları kadar para kazanamadıkları vakit,bir zamanlar babasının jeep'ine mercedes'ine binememek büyük bir psikolojik kaus yaratıyor.Her şeyi kararınca,maddi durumda değişiklik olur ise çok alabora olmayacak kadar nefsi lükse alıştırmak lazım düşüncesindeyim.
BİR BAYAN OLARAK JEEP KULLANACAĞIMI HİÇ SANMIYORUM,HİÇ BİR BAYANADA YAKIŞTIRMIYORUM,ÇOK KÜSTAH BİR ALET,BANA TİTANİK KADAR KÜSTAH GELİYOR :-\
|