Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03-31-2009, 15:25   #2
Kullanıcı Adı
Üç mevsim
Açtığımzı konularda alıntı yapıyorsak kaynağı belirtelim. Kendimiz yazıyorsak bunu belirtelim. Önceklikle bu makaleye nereden ulaştığınızı bilemiyorum Tarantula. Yalnız makalede dikkat çeken nokta makalenin pozitivist bir pencereden baktığı. Bilimi veya bilimselciliği inançların üzerinde gören ve aslında inançları küçümseyen bir maddeci bakıştır bu.

Şöyle bir cümle geçiyor. "Anti-rasyonalistler ise Tanrı’nın insan aklı ile kavranamayacak bir 'insan ötesi gerçek' olduğunu savundular." Ne demek antirasyonalist. Gerçekdışı mı denmek istiyor. Hayır öyle bir şey yok. Bu bilimselci çokbilmişlik herkesi kendi kafasına göre sınıflandırmayı, biçimlendirmeyi çok sever.

Yine bir fecaat cümlesi "Aynı şekilde, hiç kimsenin kendi inancını diğer inançlardan üstün görme hakkı yoktur ve olmamalıdır." Ben eğer kendi inancımı başka inançlardan üstün görmüyorsam, en doğru, en iyi, en tutarlı görmüyorsam, diğer tüm inançlarla eşit olduğuna inanacaksam neden o dine inanıyorum ki, neden o inanca bağlanayım ki, hayatımı neden o değerler sistemi üzerine kurayım ki..

Meseleye hangi pencereden bakıldığı çok önemlidir. Hayat ve iman mücadelesidir bu. Bizler meselelere Kur'an ve Peygamber ışığında bakarız, çünkü akletmiş ve iman etmiş insanlarız.

Konu Üç mevsim tarafından (03-31-2009 Saat 21:12 ) değiştirilmiştir..
Üç mevsim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla