Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-03-2009, 22:52   #9
Kullanıcı Adı
yorukefe09
Alıntı:
>>REYYAN<< Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
ak partnin oy kaybetmesinde kimse kusura bakmasın ama insanların nankör olması da var

bu seçimler önceki konuştuğum kişiler akpartinin hizmetlerini beğendiklerini ama öteki partilerde belki bunlar gibi yapar şeklindeki ifadelerini çok duydum

ne yaparsan yap memnun edemessin kimseyi bunu bilir bunu derim ben

reyhan kardeşim amaç burada akp'yi yıpratmak deyil. başbakanın dediği gibi hata nerede ve eksikliklerden ders aldık demesi bizlerin yorum yapma şansına ve bu yapılan hatalardan ders çıkarmamıza bir fırsat vermekte. size tabiki hak veriyorum. misal verirsek ''eğer elma ne kadar sağlam olursa olsun kurt içine girdiği anda elmayı içinden yer ve elma içinden çürümeye başlar''. akp'de aynı bu duruma düşmüştür. bu kurt temizlenmedikçe elma tamamen çürüyecek ve bilindiği gibi çöpe atılacak. yani allah korusun diğer partilerin (dyp, anap, dp gibi) düştüğü duruma düşmesinden korkuyorum.

bence başbakan dahi uslubüne değiştirmesi gerekir, sonuçta başbakanda dahil hepimiz bir insanız, hata yapabiliriz.

bakın bazı hataları şöyle sıralamakta fayda var:

1) doğuda beyaz eşya dağıtımı bence çok büyük hata. beyaz eşya dağıtmak yerine o köylere ve mezralara elektrik, su ve yol götürsen ve hizmet etsen, zaten o bölgelerde yaşayan ve yardım alanlar bu elektrik, su ve yol yapılınca evine tv, buzdolabı, ç.maskinası vesaire beyaz eşyasına kendileri alacaklar. böylece piyasada para dönecek, stoklar eriyecek, üretici satış yapmış olacak. ya sonuç dağıtılan her beyaz eşyaya karşılık ''0'' oy.

2) şehirlerde parti içinde marka yapmış isimler varken malesef adam kayırma, ve söz olarakta ''ceketi bıraksak nasıl olsa kazanırız'' deyip halkı ters tepki almaya ve oy kaybına sebep olmak. yanlış kişileri aday göstererek bazı yerlerde kaybetmenin bazı sebeplerinden sadece birisi.

3) parti liderleriyle polemiğe girerek agrasif tavırlarla hareket ederek halkı unutup sırf polemiğe girilmiştir.( halkın arasına karışsa idi başbakan bu kadar tepki almazdı). anaları kast eden kelime sarf edildi, esnafa karşı agrasif kelime sarf edildi. bir çok provakasyon yapan kişileri alttan alarak konuşmak yerine o kişiler ile atışma yapar gibi diyoloğa girildi.

4) ilim bilgisi kuvvetli bir başbakanımız var Allah razı olsun kendinden ama herkez bu ilme sahip deyil ve herkesin görüşüde farklı olduğu için hamdolsun kelimesini kullanırken kriz olduğunu söylemesi ve kabullenmesi lazımdı.

kısacası bir çok sebep var akla gelmeyen, ama bundan sonra ne yapılır? bence başbakan şunlara önemle yapması ve yapmaması lazım:

a) onu buraya getiren halkı kulak vermesi ve bire bir dinlemesi

b) geçen yerel seçimden sonra önüne bakıp bakanlara ve vekillere fatura kesmeden, ama eksikleri ve yanlışları konuşarak daha güçlü olmak lazım. leş kargaları avı (akpnin çöküşünü) beklemede çünkü akp kan kaybediyor diyorlar aklı sıra ve bu şekilde akp yönetimine telaşa sokup puan kaybettirmeye uğraşılmakta.

c) beyaz eşya, odun, kömür dağıtmak yerine; yol, su elektriksiz ev, mezra ve mahalle kalmaksızın çalışılması lazım.

d) başbakan, bakanlar ve millet vekilleri halk ile diyolok halindeyken ve medya olsun olmasın allah görüyor düşüncesi ile olabildiğince kibar olarak, kişilerin tepkilerini sonuna kadar dinleyip, en iyi şekilde onlara üzmeden cevaplamaları lazım.

bunlar sadece şimdilik benim aklıma gelenler. bir çok sebep var ama bu andan itibaren eline taşın altına koyan herkes daha dikkatli olup daha temiz, daha akılcı, parti içinde kime aday göstermek lazım diye halkın düşüncelerine daha çok yer verilmesini arzu ederim. bu şekilde çalışarak önümüzdeki seçimlere hazırlanılması lazım.

hep birlikte onuz omuza, gönül gönüle vererek önümüzdeki seçimlere en iyi şekilde hazırlanmak lazım. saygılar.
yorukefe09 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla