04-08-2009, 23:42
|
|
|
Alıntı:
Tarantula_ Nickli Üyeden Alıntı
''dini reddetti Tanrıyı reddetmedi...''
Bu kadar saçma bir cümle olmaz... M.Kemal Atatürk'ün Peygamber efendimize övgü dolu konuşmaları, halk'ın değerlerinin din unsuru ile daha da perçinleneceğine inanan insanları bu görüşle yönlendiren YÜce Bir Önderdir...! Böyle bir ithamda bulunmak saçma ve kötü...!
|
Ben size kafir olupta ''peygamber Efendimiz'i'' öven bir çok yazar,bilim adamı vs sayabilirim..Ben Atatürk dinsizdi diyenlerden değilim onu ancak Allah bilir ama bu sözünüzle onun neye inandığını kanıtlayamazsınız ki.. ;) Yani bu örnekle inandıramazsınız kimseyi çünkü ''Efendimiz(sav)''i öven bir çok kafir biliyorum..
Öyle bir milletiz ki.. Atatürk'ü seven ateistler ''Atatürk ateistti'' diyor,Atatürk'ü seven müslümanlar, ''Atatürk inanan bir müslümandı'' diyor, Atatürk'ü seven liberaller ''Atatürk liberaldi'' diyor, Atatürk'ü seven laikçiler ''Atatürk yalnızca laikti'' diyor, Atatürk'ü seven aleviler ''Atatürk sünni değildi,aleviydi'' diyor ve hatta öyle ileri gidiliyor ki Atatürkü seven bazı takım taraftarları ''Atatürk Galatsaraylıydı,yada ''hayır Atatürk Fenerbahçeliydi..'' diyor.. 
Yani kim neye inanıyorsa onuda ona göre yönlendirme çabası içersine giriyor buda beni çok güldürüyor..Yazık diyorum..
Atatürk dindar yada değil,inanıyor yada ateist.. Bunu tartışmak helede ölmüş gitmiş biri için sürekli gündeme getirmek saçmalıktan başka birşey değil.. Bizi dini yada takımı yada bir başka şeyi değil bu ülke adına verdiği,mücadele ettiği şeyler ilgilendirmeli..
Yazarda eleştirmiş kendince.. Atatürk hakkında söyledikleri için bir şey diyemem ben müneccim değilim ;) ama laklik kavramının ülkemizde uygulanış ve algılayış şeklini iyi anlatmış..
|
|
|