Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-12-2009, 02:58   #4
Kullanıcı Adı
Morte
Alıntı:
yıllardır milyonlarca gencin eğitim ve öğrenim haklarının "Ne yapalım Türkiye şartlarında başka yöntemi yok bu işin" saygısızlığı ile ellerinden alınmakta olduğunu,
Ya herkes böyle diyor da, sınav dışında nasıl bir metod uygulanabilir ki Türkiye de? ABD metodu mu uygulansın? İngiltere metodu mu yoksa? Malesef biliyoruz ki ülkemizde rüşvet, adam kayırma almış başını gitmiş. Sınav yerine başka bir şey olsa o zaman görürüm ben asıl bu söylenenleri...
Bir de aşırı abartanlar, ölüm kalım meselesi haline getirenler var ki, işte sınavın asıl problemi o kişiler. Kendilerini telef ediyorlar resmen ya hu... Yetmezmiş gibi onları gören normal insanlar da strese kapılıyor. Valla "hayat 3 saate sığmaz" deyip kendine bahane üretenleri de gördüm geçen sene. Allah ilmi isteyene verdiğine göre, ilmi istemeyi bilmek lazım. Bahane üretmek değil. Katsayı vs. gibi saçma şeyleri içinde barındırsa da bu sınav, uygulanabilecek en güzel yöntemdir.
Ha yeni sistemi pek bilmiyorum ama yeni sistemle sınava girecek olanlar daha bir memnun. Ayrıca hükümetimiz sağolsun, ülkemizde üniversitesiz şehir de bırakmıyor. Artık üniversiteye giriş kolaylaşacak, sınav da insanların hayatını felç etmekten vazgeçecek gibi duruyor yavaş yavaş. Tabi gönül ister ki her şey en adil şekliyle olsun. İnşallah'da olur.
Morte isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla