Alıntı:
Onlybullet34 Nickli Üyeden Alıntı
Mavera herşeyi detaylı anlatmaya çalışıyon ama ! Arkadaşım Sol oyların Akpartiye etkisi %1-2 dir ..Akparti Merkez Sağ Partisidir.Ve Oylarının Başta Saadet(Muhafazakar) olmak üzere Dyp,Anap,Mhp tabanlı kişilerden almıştır..Fazla detaya girmene gerek yok gerçek ortada..
|
bana bunu kanitlayabilir misin kardes?? buyur benim yaptigim hesap yukarida senden de hesap bekliyorum gecen secime göre partilerin aldigi oylari, simdiki secimde alinan oylar ve oy kaymalarinin nerelerden oldugu..
bunu ben demiyorum bütün bilim adamlari diyor, bunu secimi tam olarak tutturan tarhan erdem diyor..
ama sende de gelisim var hic degilse simdi yüzde 1-2 soldan oy almistir diyorsun ;)..
bir kez daha saglamayi yapiyorum yanlis olanlari söylerin lütfen..
2002 secim sonuclari
AK Parti 34,26
DYP 9,55
MHP 8,34
GP 7,25
ANAP 5,12
SP 2,49
BBP 1,02
simdi ak parti disinda sag partilerin oy toplami 33.77
2007 secim sonuclari
AK PARTI 46,66
MHP 14,29
DP 5,41
GP 3,03
SP 2,34
Bagimsizlar(muhsin yazicioglu,mesut yilmaz) 1
AK PARTI disinda diger sag partilerin son secimdeki toplami 26,07 gecen secimden 7,7 eksik AK parti ise bir önceki secime göre oyunu 12,4 arttirmis peki aradaki yüzde 5 lik oy farki neden kaynaklanmaktadir bunun bilimsel yoldan aciklarsan sevinirim..
bak ben yukarida yapilan hesabi yanlis buluyorum cünkü partiler arasi cok oy farkliliklari olmustur gecen secimde chp oy verip bu secimde mhp ye oy verenler mevcuttur, terside mevcuttur ancak sen ak partinin sol kökenden oy almadigini idda ediyordun bunuda sag partilerin oylarina göre hesapliyordun bende dogru bulmasamda senin mantiginla hareket ettim ve oy dagilimlarini hesapladim ama yine arada yüzde 5 fark var..bunu bilimsel olarak aciklayip, bizi aydinlatirsan sevinirim güzel kardesim ;)
Selametle..