Kim bu adam? Ulusal Eğitim Derneği Başkanı Aybars Turan
Ne diyor? Anayasa Mahkemesi tarafından irticai faaliyet merkezi olduğuna karar verilen bir yönetimin orada oturamayacağını söyledikten sonra aklı sıra bir kıssa anlatıyor; "Saray koruyucuları deh demişler, çüş demişler, eşeği bir türlü atlatamayınca padişaha varıp, eşek kulunuz gelmiş, huzura çıkmak ister demişler. Huzura çıkan eşek Padişahtan nişan istemiş. Canı burnuna gelen padişah kükremiş. İnek, etiyle, derisiyle, gübresiyle bu memlekete hizmet etti. Katır desen savaşta, barışta yük taşıdı, bu vatana hizmet etti. A eşek, ya sen ne iş gördün ki bir de kalkmış eşekliğine bakmadan nişan istersin. Utanmadan bir de karşıma geçmişsin. Söyle ne halt ettin? O zaman eşek keyfinden sırıtarak, 'Aman padişahım efendim demiş. Size en büyük hizmeti eşek kullarınız yapmıştır. Eğer benim gibi binlerce eşek kulların olmasaydı, hiç taht üzerinde oturabilir, saltanat sürebilir miydin? Dua et biz eşek kullarına. Bizim gibi eşekler sayesinde sen de böyle saltanat sürüyorsun."
Ne alakaya maydanoz. Üstad Dilipak o büyük sözünü böyle eğitimli Ulusal Eğitim Derneği Başkanları için söyledi anlaşılan "Cehaletin Bu Kadarı Ancak Eğitimle Mümkün"
Konu Üç mevsim tarafından (04-18-2009 Saat 23:33 ) değiştirilmiştir..
|