Alıntı:
Feyza Nickli Üyeden Alıntı
O cümleden sizin çıkarıcağınız anlamla bizim çıkaracağımız anlam arasında büyük fark var sizin bakış açınız dar bizimki daha geniş malum aramızda irice bir fark var .
IMF bir sömürge örgütü kuruluş amacı vs... diyerek aynı şeyleri zırvalayan sensin. Bende sana diyorumki Türkiye'nin sömürülmesine izin veren hükümetler sandığa gömüldü Türkiye'nin çıkarları için çalışan bir hükümet iktidarda. Siz içinizi ferah tutun aklınızın ermediği işlerede karışmayın...
|
Feyza hanım ekonomist misiniz?? Ben bir ekonometri öğrencisi olarak Imf yapısını menfaat ilişkilerini bildiğimi düşünüyorum ve Imf ile anlaşmak taşıma suyuyla değirmen döndürmek gibi bir şey..Ben 2 kere oy kullanmış ve ikisinde de ak partiye oy vermiş biri olarak Imf ile anlaşılmasının yanlış olduğunu düşünüyorum..Ayrıca sunuda belirteyim Imf nin bize borc verirken faiz oranlarında indirim yapması ve birkaç diğer değişiklik bizim pazarlık yapmamız sonucu gerçekleşen şeyler değildir.. En son g-20 toplantısında Imf nin işleyişi değiştirilmiş ve eski katı politikalardan vazgeçmesi istenmiştir ama sonucta Imf yine de tabiri caizse kan emici rolündedir sadece şartlarında biraz hafifleme gerçekleşmiştir..
Size en ufak bir örnek vermek istiyorum..yılını tam olarak hatırlamıyorum Brezilya ımf den yardım istedi fakat zaten borçlu oldukları için Imf brezilyaya para yardımı yapmayı kabul etmedi ve brezilya hükmeti ekonomide daralma ve yerli üretim sistemine geçerek Imf ye borç verecek duruma geldi.Onlar yanlıştan kendi istekleriyle olmasa bile döndüler Fakat bizler yanlışı yapmaya ve desteklemeye devam ediyoruz...
Evet bende Ak partiliyim fakat Imf ile anlaşılmasını doğru bulmuyorum gerekçelerimi de anlattım saygılarımla...