Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-22-2009, 02:50   #42
Kullanıcı Adı
FarukARSLAN.
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Zaten ben de "çok fazla kızmadım Zaman'a" dedim. Coca Cola reklamı almamaları gerekirdi. Hoş değil. Fakat demek istediğim şu da değil; "Coca Cola'dan daha büyük şirketler var. İstesek de boykot edemeyiz. Öyleyse hiç boykot yapmayalım."

İmkanlarımız ölçüsünde bu markaları boykot edelim. Ama hiçbirimiz tam anlamıyla bunu başaramyız. Bu nedenle de kimse kalkıp beni Kipa'ya gittim diye, Zaman'ı ise Coca Cola'dan reklam aldı diye protesto etmeye kalkmasın. Argo bir tabir olacak belki ama "önce kendine bak" diye bir söz vardır. İnsanın aklına ilk bu geliyor. Bunu da unutmayalım. Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.
İstesekte boykot edemeyiz değil ki isteyipte boykot eden var.
Yani buna kişisel değil kurumsal olarak bakmak daha sağlıklı cevaplar bulmamızı sağlar.

Kimsenin kimseye Kipaya gittin Coca Cola aldın diye protesto hakkı yoktur hem. Bu konuda da daha ilk sayfada Coca Colayı sevdiğini daim olarak onu içtiğini söyleyen arkadaşımızda oldu. Hiç birimizde kalkıp 'yaa ne yapıyorsun kardeş' demedik.
O kadarına hakkımız yok yani yada bana öyle geliyor.

Alıntı:
Herkes kendi çapında boykotunu yapsın. İnsanları veya firmaları sık boğaz etmeyelim. Eminim Zaman'da gereken çalışmayı kendi çapında yapıyordur.
'Kendi çapında boykot' lafını da ilk defa duyuyorum.. O mevkiide (bir gazete olarak yahut vs) böyle bir şeyi ya olduğu gibi kaldırıp çöpe atarsınız ya da düzenli olarak kurumunuzda onun tanıtımını yaparsınız.
Bu iki gazete bahsi geçen reklamında iki kaba da girmiyor.
"İşte ne güzel" diyen de olur buna şimdi..
Olmaz böyle. 'Dik değil, eğri büğrü duruş olur o' derim bende.

--
Neyse umarız ki tekrarlanmaz böyle bir 'hata' bu gibi gazetelerde. Ya da tam tersi olur.
O zaman da bunlara 'ilk günden koyduğu hedeflerin doğrultusunda' tamamen sırt dönmüş kuruluşların -zor da olsa- bu doğrultuda devam ettiğini görüp değerini 3-5 kat daha anlamış oluru(z)m.
FarukARSLAN. isimli Üye şimdilik offline konumundadır