Kültür'e SOLCU BAKAN
bu konuya fazla yorum yapmiyorum cünkü bazi arkadaslar biz ne dersek diyelim kendi bildiklerini okuyorlar ve sanki sadece kendi görüsleri varmis gibi hareket ediyorlar!..
tunahan kardes yazdiklarina gelince acikcasi gercek solun söylemleri bana cok yakin geliyor ve ben bulundugum ülkede sol bir partide aktif olarak calisyiorum.
nedenine gelince burada sol partiler bizim haklarimizi savunuyor, bizleri dislamiyorlar ama sag partiler ise bizi bu toplumdan disliyor bir nevi "fasizm" yapiyorlar..
ama Türkiye de roller degismis Türkiye de fasistligi yapan chp, hatta bu konuda mhp ile yarisir duruma gelmisler..ancak sag bir parti olan! AK PARTI ise insan haklarini, emekcinin hakkini, adaleti, özgürlügü, düsünceyi ifade edebilmeyi savunuyor..
iste bu yukarida saydiklarimi ak parti savundugu icin dünya görüsü sol olan insanlar, daha önce sol diye gecinen partilere oy vermis insanlar secimde ak partiyi desteklemisler..
ancak bazi arkadaslar bizim soldan kastimizin chp ve dsp oldugunu algiladigi icin burada sol oy su kadar, sag su kadar diye matematik hesabi yapiyorlar bende o hesabi ne kadar benimsemesem de ayni mantiktan yola cikarak matematik hesabi yaptim yine sonuc farkli cikmadi..
aslinda herkes bu konuda hakli chp ve diger sol partiler solculugun hakkini verse yada gercek solcular solu sahiplense burada bunlari tartismazdik..
tunahan arkadasin dedigi gibi artik eskisi gibi keskin cizgilerle ayrilan sol ev sag yok..yani gecen secimde sol diye gecinen bir partiye oy veren bir kisi bir sonraki secimde tam tersine verebiliyor ;)
|