[quote=[B]dirilis.f[/B]
;591352]
Tartışmaların sebebi, başörtüsü emrinin katiyyetine dair değil bunun hangi şekilde olacağı hususudur. Ayetlerle emir sabittir ve tartışmaya açık olan kısım bunun şeklidir ki onun için yöreye göre farklılık arzeden tesettür şekilleri ortaya çıkmıştır, alimler arasında farklı yorumlar vücud bulmuştur.
Arada ince bir çizgi var : Sıkmabaş tabiri tüm başörtülü insanlar için kullanılan ve hakaret içeren bir tanımlamadır. Bilinçli bir şekilde başını örten ve tesettüre riayet edenler içnde kullanılan birtanımlama. Ve ben işin bilincinde olan insanların da sadece şekiilden dolayı itham edilmesine karşıyım. Tesettürün ölçüleri bellidir, bu ölçüyü sağlayan her kıyafette tesettürdür. İnsanları kalıp içine sokmaya çalışmanın anlamı yoktur. Bizi bağlayan Kur'an-ı Kerim ve sünnet- i nebeviyyedeki yorumlardır. Ve alimlerimizin konu üzerine bizlere bağışladıkları cümleler ki her dönemde aynı şeyler hep tartışagelinmiş zaten..
selam ile..[/quote
Katılıyorum...Annem çarflı olduğu halde, ama kesinlikle tartışmaya girmek istemiyorum beni pas geçiniz...