Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-25-2009, 18:22   #1
Kullanıcı Adı
Duygu'Seli~
Standart Pişmiş Et Tüketimi..
Düzenli olarak çok pişmiş et tüketmenin pankreas kanseri riskini artırdığı ortaya çıktı. ABD'deki Minnesota Üniversitesi'nden Kristin Anderson tarafından yapılan araştırma, eti ızgara ya da tavada pişirirken ısının azaltılması gerektiğini, yanan etin pankreas kanseri riskini yüzde 60 oranında artırabileceğini gösterdi.

Amerikan Kanser Araştırmaları Derneği yıllık konferansında açıklanan çalışmada, bilim adamları 9 yıl boyunca sağlıklı 62 bin 581 kişinin beslenme alışkanlıklarını inceledi. Bu süreçte 208 pankreas kanserine rastlandı. Eti çok pişmiş tercih edenlerin kansere yakalanma riskinin, daha az pişmiş sevenlere ya da hiç et yemeyenlere göre yüzde 60 fazla olduğu belirlendi.

WASHINGTON AA

 

  Alıntı ile Cevapla
Konuyu Beğendin mi ? O Zaman Arkadaşınla Paylaş
Sayfayı E-Mail olarak gönder