Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-28-2009, 00:13   #2
Kullanıcı Adı
BlueMoon
hatırlamam mı ilkokul günlerimiz. Daha aklımıza gelmeyen neler var neler

eski deyince aklıma geldi. Rahmetli dedemin yıllar önce terkedilmiş köydeki virane evine girdim geçen gün belki tarihi özelliği olan eski eşyalar bulur müze niyetine evde saklarım diye neler buldum neler. 1940 lı yıllara ait eski kitaplar tavan arasında 1950 li yılara ait poşet içinde eski takvim kağıtları çok eski gazeteler 1940 lı yıllara ait siyah beyaz fotoğraflar, Dedemin babasının Çanakkale savaşında kullandığı kendisine özel eski eşyaları dedemin dedesinin 1. dünya savaşından önce Türkiyeye göçmeden bulgaristandayken tahtadan eski bir sofra yaptırır ve onu da yanında getirir. ben de onu tarihi özelliği olduğu için muhafazaya aldım. Daha aklıma gelmeyen yıllar önce terk edilmiş yıkılmaya yüz tutmuş köy evinde çok eski eşyalar buldum. Eski eserlere çok meraklıyımdır. Bu kadar tarihi eşyaları insan eline alınca bir acaip oluyor

ağaç dikmek için kazdığım bahçede balkan savaşlarından kalma mavzer mermileri bulmuştum. üzerinde england yazıyordu. bizim köy edirne ile çanakkale arasında bir yerde olduğu için zamanında çok savaşlar yapılmıştı. Halen ev yapmak için temel kazıldığında hep kemikler çıkıyor. Şehit kanları ile sulanmış topraklarda yaşıyoruz
BlueMoon isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla