Alıntı:
yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili Tarkan olayın apartılması muhtelif bir çok yerde vuku bulan silahların cokluğumudur anlamadım , Sayın Birand gayet acık ve manalı bir soru sormuştur , bu soru ile terör olaylarının sansasyonel boyutu arasında nasıl bir bağ var acıklarmısınız.
Yöneltilen soru dikkat ederseniz veya etmiş iseniz , ülkenin bir çok yerinde kazılar sonrası cıkan silahların akibeti hakkında idi sevgili Tarkan ım bu noktayı kacırmış isek olaya farklı boyut kazandırırz bunuda belirtmek isterim.
|
Yalçın abi, sitede videoyu izlediğimde gerçekten çok şaşırdım. Birincisi Doğan gurubu değil miydi Dink cinayetinde bile aylarca yayın yapan? Veya danıştay saldırısında ülke sanki elden gitti gibi gösteren bu grup değil miydi?
Peki sonra ne oldu? Ergenekon çıktı. Umursamadılar. Bu kadar silahla darbe mi olurmuş dediler. Şimdi fışkırıyor dedikleri silahlar bunlar. Ayrıca sanki Ergenekon'u Ak Partinin bir oyunuymuş gibi gösterdiler.
Şimdi de çıkmış silah fışkırıyor diyor. Hemde vurgulaya vurgulaya. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Sözlerindeki çelişki, kaos oluşturma gayesi görülmüyor mu?
Onu da geçtim. Fışkırmak tabiri, mübalağalı bir söz olduğu aşikar. Ülkenin her karış toprağından silah çıkmıyor ki silah fışkırıyor diyelim. Tamam silahlar bulunuyor ama bir gazetecinin o ortamda işi mübalağa boyutuna getirip soru sorması hoş değildi bence.
Terörü yok saymak da tehlikelidir, teröre ait unsurları yüceltmek de. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum ama benim kanaatim bu yönde.
(Birand'ı ve haberciliğini pek sevmezdim. Bu olay hoşuma da gitti.)