Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
yalnız-kurt Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:
Necip Fazil Nickli Üyeden Alıntı
İnsanlar en büyük yanılgıya kendilerinde şüphe gördüklerinde düşerler. Elimizi vijdanımıza koyup aklı selim düşündüğümüzde , şurada en azından ortaokul mezunu olan kardeşlerimizin " zorunlu din dersi" 'inden nekadar faydalandıklarını açıklamalarını isterim. Sanki çok büyük katkısı olan bir olay veyahutta bir hak kişilerin elinden alınıyor. İstemeyen almasın kardeşim bundan sıkıntınız nedir. Bugün tam inancı olan kişilerde çocuklarını okullara gönderiyor olmayanlarda, bu kişi sadece evladı dersinden geçsin diye çocuğunu o derse göndermek zorunda kalıyor. İnançsız bir insana bunu dayatmanın hiçbir manası yok.
Ayrıca bu başlığı manidar bir şekilde açan arkadaşımız biraz araştırma yapsın bakalım , sadece din derslerimi kalkıyor yoksa bunlardan daha etkili olacak kolaylıklar mı sağlanıyor. O zaman bizde samimiyetine iman etmiş olup açıklamalarımızı gönül rahatlığı ile yapalım.
VesseLam
|
syn abim bakınız ... bu maddenin içeriğine bakın demişsiniz ... hiç bir şey iki harf allah kelamından hayırlı olamaz... ne imiş zaten verimli biders değilmiş. hadi be siz eğer bu dersden verim alamamaışsanız yada hocanız size etkin bişiler öğretmemişse o sizin ve hocanızın kabahati...
ayrıca bu ders sayesinde dinsiz ailelerin çocuklarıda istesede istemesede allahın varlığından haberdar oluyo bu nesi zorbalık.. bu cihat ve tebliğin günümüzde ki minumum sevyesidir.. allah rıza için ustadın ismini nick yapmışsın ustadın fikri ve zikrine yakın konuşun istiram ederim.
saygılarımla..
|
..
Syn abimle başlayıp, hadi be ile devam eden cümleler ortaya koyuyor ki siz bu derslerden oldukça faydalanmışsınız ... Keşke bizde sizin kadar orta okulda dinimizi öğrenip şimdi imanlı gençler olabilse idik ! Ama kısmet meselesi olmadı demek ki !
Demokratik bir ülke diye demek ki boşuna yırtınıyoruz . Bugün sen istesende istemesende ben sana bunu dikta edeceğim zihniyeti yüzünden, ister dinine bağlı olsun ister olmasın, her bayan başını açıp okumak zorunda kalıyor. Aynı kafa ile devam ettiğimiz zaman onlardan ne farkımız olacak?
Cihat ve Tebliğin minimum seviyesi demişsiniz ... Şöyle Resulullah dönemini bi düşünün, hani size orta okulda bunu iyi anlatmışlardır. Peygamber Aleyhissalatü VesseLam ne zaman zorlama ile tebliğde bulunmuş ne zaman Mümin olmayan ailelerin çocuklarına zorunlu eğitim vermeye kalkmıştır?
Şimdi bu açıklamalar sizin üstün seviyeniz altında biraz ezik kalacak ama , idrak edebilme yeteneğinize güveniyorum. Ayrıca hiç merak etmeyin kaldıramayacağım özellikleri olan insanları kendime şiar edinmem.
VesseLam
|
1.abim kelimesini saygıdan değil konuşma uslubundan kullanırım kesinliklle kimse bundan pay çıkarmasın ayrıca kimseyede abi dmekten gocumma fakat yaşınızı ve şahsiyetinizi tanımıyorum.
2. "hadi be" sözüm dokunmuş kesinlikle bunu saygısılık ve hadimi aşmak olarak görmemmelisiniz buda uslubumdur fakat szin yaşınızın ve şahsiyetinizin üstün olabileceğini göz önüne alarak " özür dilerim ".
3. kesinlikle sizinle nefsimle konuşmuyorum iç güdülerim benliğim din dersinni kalkmasına karşı çıkıyor.. .bu aklıma geldikçe iliklerimde açı hissediyorum...
bir hadisi şerifte allah resulü diyorki bir müslümanın dinini öğrenmesi farzdır...bu ülkenin %95 müslüman alevi olabilir belkide müslüman ama yaşamıyo olabilir ama MÜSLÜMAN bu adamlara bu farzlarını yaptırılıyooo. bunun nesi kötü ayrıca bu müslüman zorunlu yaptırıla bilir fıkhen bu caizdir. çünkü müslümanın farzıyapmaması taktir de imamı şafiye göre ölüm çezasına kadar yolu var.... tabi bir dinsize bunu zorla empoze etmenin dini hiç bir açıklaması olamaz ....
eğer dediğiniz gibi demokrasi işlerse olabilir fakat hatırlatırım türkiyede çoğu özel olkulda bu ders zaten seçmeli....yani onnlara hak verilmiş...
necib fazıla laik olama temennisi ile allah emnet olun...