Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05-03-2009, 14:45   #5
Kullanıcı Adı
Yıldırım
demeç verdik" bu sırada açık olan megafonda arka planda konuşmaya dahil olan erkek şahsın "
Karar mahkemenin diyor tabi sonuçta ama yani kendi görüşüde şey reddedilmesi lazım deliller
yetersiz diyor yani” devamında ‘Ama biz ortalığı karıştırmak için öyle şey yapıyoruz ki biraz
karışsın, şimdi"dediği şüphelinin "..Raportörün raporu öyle diye basında çıkarsa bunlar iyice
rahatlar" "Ama iyice tutuşmuşlar. Bulgaristan'dan geri adım atacağım diye demeç veriyormuş"
şeklindeki ifadelerinin, Turhan ÇÖMEZ ile telefonda fazla konuşmak istemediğinden yaptığını,
buradaki yönlendirmeden kastının basının peşini bırakmasını söylemek amacıyla olduğunu, beyan
etmiş ise de savunması ile konuşma içeriğinin farklı olduğu, özellikle ortalık karışsın sözünün
örgütün amaçlarına uygun söylemler olduğu,
03.04.2008 tarihinde şüpheli Turhan ÇÖMEZ’in Ahmet Hurşit TOLON ile yaptığı telefon
görüşmesinde özetle; A.H. TOLON’ un “Değerli dostum Tolon saygılarını sunuyor efendim”
“Meşgul etmicem zatıalinizi biliyorum ne kadar yoğunsunuz o görüştüğümüz dostumuzdan henüz
cevap almadım” “İkincisi ben 14:30 belirttiğim yerin lobisinde olucam zatıalinizle mulaki olucam
o buyurduğunuz gibi görüşürüz sonra yukarı birlikte çıkarız” “saygılarımızı sunuyorum size”
dediği,
03.04.2008 günü Turhan ÇÖMEZ ile yaptığı görüşmenin, Turan ÇÖMEZ’in dönemin
Cumhurbaşkanını ziyareti ile ilgili olduğunu, beyan etmiş ise de ,aynı görüşmenin Turan ÇÖMEZ
ve Ahmet Hurşit TOLON arasındaki görüşme ve buluşmayla alakalı olduğu, “o görüştüğümüz
dostumuzdan henüz cevap almadım” derken Ferda PAKSÜT’ ün kast edildiği, anlaşılmaktadır.
03.04.2008 tarihinde T.Çömez’in Ahmet Hurşit TOLON ile yaptığı telefon görüşmesinde
özetle; T.ÇÖMEZ ‘in “efendim özür diliyorum tam olarak yeri bir kez daha ben biraz Ankara’yı iyi
1252
bilmiyorum da” dediği, A.H. TOLON’ un “Efendim Büklüm sokak Çankaya hastanesinin olduğu
Büklüm sokak” dediği, T. ÇÖMEZ’in “Tamam efendim geliyorum” dediği,
Görüşmelerden de aynı tarihte şüpheliler Turan ÇÖMEZ ve Ahmet Hurşit TOLON’un
buluşmak için görüşme yaptıkları, Ferda PAKSÜT’ün de bu görüşmeyi bildiği, buradan gelecek
habere göre hareket edeceği bu sebebiyle o görüşmeyi yaptın mı diye sorduğu anlaşılmaktadır.
d-Delillerin ve Hukuki Durumunun Değerlendirilmesi
0 533 9.. .. 44 numaralı A. Turizm adına kayıtlı telefonu kullanan bir bayanın, teknik takip
altındaki şüpheli Turan ÇÖMEZ’i arayıp, AKP ile ilgili kapatma davası hakkında kamuoyunu
yanıltmaya yönelik görüşmeler yaptıklarının tespit edilmesi üzerine, bahse konu telefon da
mahkeme kararı ile teknik takibe alınmıştır.
Yapılan teknik takipler sonucunda, Anayasa Mahkemesi Başkanvekilinin eşi olan
şüpheli Ferda PAKSÜT’ün Akşam Gazetesi Ankara haber müdürü Ersin BAL ile irtibata geçerek,
özellikle bazı Anayasa Mahkemesi üyelerinin şahsı, aileleri ve yaşam tarzları hakkında gerçek dışı
bilgileri aktarıp, bu hususlarda yazılı ve görsel medyada haber yapılması için adı geçene baskı
yaptığı, böylece yargılama sürecini etkilemeye çalıştığı, örgüt üyesi Turhan Çömez ile irtibatının
olduğu tespit edilmiştir.
03.04.2008 günü Ahmet Hurşit Tolon ile görüşen Turhan Çömez’in, onun talimatı ile Ferda
Paksüt’ü aradığı ve ondan aldığı bilgileri bilahare Hurşit Tolon’a aktardığı iletişim tespit
tutanakları ile anlaşıldığı, şüphelinin savunmasında, Turhan Çömez’in “Cumhurbaşkanı ile
görüşeceğini biliyordum” şeklindeki açıklamasının, Hurşit Tolon’un kimliğinin deşifre edilmesini
engelleme veya örgütsel konumunu bildiği Tolon’la irtibatının tespit edilmesini önlemeye yönelik
olduğunu ortaya koymaktadır. Kaldı ki, şüphelinin telefonda emekli bir generalden söz ederken “o
abi nasıl görüyor” şeklinde isim kullanmadan görüşme yapması, şüpheliler Hurşit Tolon ile Turan
Çömez arasındaki örgütsel irtibatı bildiğini göstermektedir.
Ayrıca, örgüt yöneticisi sanık İlhan SELÇUK’un yaptığı görüşmelerde, Kapatma davasının
planlanmış bir yargı operasyonu olduğunu, ekonomik kriz ve birazda karışıklık meydana gelmesi
halinde askerler için müdahale hakkının doğacağı, kapatılma halinde iktidar partisinin ben milli
iradeyim diyerek kendini haklı göstermeye çalışacağını ve çıkacak kaos ortamında da askerlerin
hakemliğine başvurulacağı yönündeki beyanlarından, ERGENEKON SİLAHLI TERÖR
ÖRGÜTÜNÜN kapatma davasını kaos ortamı oluşturmak amacıyla kullandığı ve bu nedenle
örgütün siyasi yapılanmasında yer alan şüpheli Turan ÇÖMEZ’ e bu konuda görev verildiği, onun
da şüpheli Ferda PAKSÜT ile örgütsel irtibata geçtiği anlaşılmaktadır.
Şüpheli Ferda PAKSÜT’ün, örgütün kaos ortamı meydana getirilmesi yönündeki
amacını ve şüpheliler Turan ÇÖMEZ ile Ahmet Hurşit TOLON’un örgütsel konumlarını
bilerek , Anayasa Mahkemesinin gündeminde bulunan AKP’nin kapatılması davasındaki
gizli bilgileri şüphelilere verdiği, yine toplumda kargaşaya neden olmak amacıyla gerçekte
olmayan bilgileri basına sızdırdığı, böylece örgütün amaçlarının gerçekleşmesine bilerek ve
isteyerek yardım ettiği anlaşıldığından, şüpheli hakkında TCK. 314/3 ve 220/7 yollamasıyla
TCK, 314/2, 3713 sayılı kanunun 5.md., TCK. 53, 58/9 maddeleri gereğince
cezalandırılmasının gerekmektedir.
[/QUOTE]
Yıldırım isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla