AKP Muş'ta Saltık'a Emanet

AK Parti Muş İl Başkanlığının 3. Olağan Kurulunda 264 oy alan Halis Saltık, “partiyle uyumlu, çevresiyle iyi ilişkiler içerisinde, kurum amirleriyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle ve diğer toplumu etkileyen grup ya da şahıslarla çok iyi diyaloglar içerisinde olacağız” dedi
AK Parti 3. Olağan Kongresi’nde 264 oy alan Halis Saltık başkanlığa seçildi. AK Parti Muş İl Başkanlığı 3. Olağan İl Kongresi'nde Halis Saltık, 264 oy alarak başkanlığa seçildi.
Muş Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapılan kongrede 3 aday yarıştı. Kongreye AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ordu Milletvekili Enver Yılmaz, Muş Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Belediye Başkanı Necmettin Dede, siyasi parti il başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrenin açılış konuşmasını yapan Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Ak Parti iktidarı ile Türkiye’nin karanlıktan aydınlığa çıktığını ifade etti.
625 delegeden 524 delegenin oy kullandığı AK Parti 3. Olağan İl Kongresinde Halis Saltık 264 oy alırken, Ahmet Koçlardan 98 oy aldı. AK Parti İl Başkanı Ramazan Aşık ise 154 oy alırken, 8 oy da geçersiz sayıldı.
Ak Parti İl Başkan adayı Halis Saltık; “İlimiz, siyasi çalışmalarda yine tarihi günlerinden birini yaşıyor. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydası dokunandır. Bunu kendime ölçü edindiğim için huzurunuza çıkmış bulunuyorum. Bu kongrede asıl olan Ak Parti’nin daha da güçlenerek çıkması olduğu için, buna katkıda bulunmak hepimizin birinci görevi olacağına inanıyorum. Çalışmalarıyla Türkiye'ye damgasını vuran, aynı zamanda bu çalışmaları bütün dünyada yankı uyandıran, güçlü ve kararlı bir partinin il başkanı olacak birisinin, nasıl bir yol haritası takip etmesi gerektiği hususunda, anlatması gereken çok önemli konular olduğunu biliyorum. Önce güçlü bir yönetim oluşturacağız. Çünkü liyakatli ve uyumlu yöneticiler, başarılı çalışmanın vazgeçilmez unsurudur. İlimizdeki demografik yapıyı dikkate alarak, imkanlar dahilinde herkesime hitap edecek bir yönetim oluşturma gayretinde olduk. Gönül isterdi ki yönetime girmek isteyen liyakatli kardeşlerimizin tümüne olumlu cevap verelim. Ancak yönetim kadrosunun sayısı sınırlı olduğu için, ancak bu kadar kardeşimizi yönetime alabildik. Şu konuda emin olabilirsiniz, yönetim kadrosuna giremeyen kardeşlerimizden, ya da delegelerimizden gelecek, haklı ve doğru talepleri yerine getirilecektir. Çok farklı bir yönetim anlayışıyla hizmet edeceğimize, hepiniz şahit olacaksınız. Çünkü görev dağılımında ehliyet liyakat kuralına dikkat edeceğiz. Yani kişiye göre iş değil, işe göre kişi prensibini uygulayacağız. AK Parti genel merkezinin talimatları doğrultusunda çalışacağız. Partiyle uyumlu, çevresiyle iyi ilişkiler içerisinde, kurum amirleriyle, muhtarlarla, sivil toplum kuruluşlarıyla, kanaat önderleriyle ve diğer toplumu etkileyen grup ya da şahıslarla çok iyi diyaloglar içerisinde olacağız. Ben yukarıda sıraladığım başlıklara azami derecede dikkat edeceğime ve başarılı olmak için çalışacağıma söz veriyorum. İlimizin çözüm bekleyen çeşitli sorunları olduğu hepimiz tarafından bilinen bir gerçektir. Bu sorunları öncelikli sırasına göre bir takvime bağlayıp Sayın Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın Belediye Başkanımız ve diğer ilgili kurumların desteğiyle çözmeye çalışacağız. Ben sorunların büyük bir kısmının çözüleceğine inanıyorum. Çünkü Cumhuriyetin kurulduğu tarihten günümüze, ilimize en büyük kaynak aktarımı AK Parti hükümeti tarafından yapıldığını hepimiz biliyoruz. Ben de bundan cesaret alarak sorunları çözmek için bütün gayretimle çalışacağıma söz veriyorum. Parti başkanı ve yönetimin en önemli görevlerinden biri de, partiyi bulunduğu ilde birinci parti yapmaktır. Birinci partiyse oylarını arttırmaktır. Ben burada siz saygıdeğer katılımcılara, delegelere şu sözü veriyorum. Yönetim kadromla birlikte bunu amaç edinerek, bütün gayretimizle çalışacağımıza söz veriyorum. Buna sizlerde ileride inşallah şahit olacaksınız” şeklinde konuştu.
AK Parti iktidarından önce her gün krizlerin konuşulduğunu ve intihar haberlerinin izlendiğini vurgulayan Murat Yıldırım; “AK Parti hareketine gönül vermiş Türkiye sevdalıları; ülkemizin aydınlık yarınlara ulaşması hedefiyle AK Parti iktidarı için gece gündüz çalışan gönül erleri, sizlerin iktidarı ile bu ülke makus talihini yendi. Ak Parti ile ülkemiz büyük bir değişim ve dönüşüm yaşadı. 2002 öncesini düşünecek olursak her gün krizlerin konuşulduğu, insanların yarınından ümidini kestiği, ekonominin nereye gittiğinin belirsizleştiği, esnafların kepenk kapattığı, sanayicinin makinelerini susturduğu, işsizliğin had safhaya çıktığı, her gün intihar haberlerinin izlendiği, korkuların ayyuka çıktığı karanlık bir ülke. Çok değil yedi yıl önce durum bu idi. Sizlerin emaneti ile iş başına gelen, tek yürek, tek sevda ile hizmete koyulan, Anadolu’ya baştanbaşa kucak açan, köylüsünden, kentlisine, Kürt’ünden Türk’üne, Çerkez’inden Laz’ına, Arap’ına herkes benim milletimdir diyen bir lider ülkeyi o buhran ve karanlıktan çıkardı. O lider, umudun, özgürlüğün kardeşliğin ve hizmetin adı oldu. O lider Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, O’nun başlattığı hareket yatırımın, kalkınmanın değişimin, dönüşümün adı oldu. O hareket, Ak Parti hareketidir. Bu hareketi yürüten bir de köşe taşları var. Temel taşları. Onlar da sizlersiniz ve sizler bu ülke için her gün biraz daha ışıldayan bir pırlanta değerindesiniz. Bu değerinizin farkında olarak kongremizi gerçekleştiriyoruz. Eskinden görev yapanlar ve yeni görev alacaklar, kongre sonrasında da kol kola vererek partimiz ve ülkemiz için canla başla çalışmak zorundadırlar. Bu sizlerin üzerine tarihin ve milletimizin yüklediği bir vebalidir. Herkes bu vebalin bilincinde olarak hareket etmelidir” dedi.
Ak Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz da; “Kongreler, değişimin, dönüşümün, kan değişimin mutlaka önemli günlerinden biridir. Şu anda yurt genelinde birçok ilde aynı anda il kongreleri yapılmaktadır. Kongrede hizmet için gelecekte görev almak için yarışan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Elbette partimizin siyaset ve demokrasiye bakış tarzında barış içinde yarış ilkesi son derece önemlidir. Bunu unutmadan, bunu göz ardı etmeden bu kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz. Kongreler aynı zamanda bir geçmişin hizmet açısından muhasebesini yapmak için de önemli neticeleri olan günlerdir. Biliyorsunuz, Ağustos 2001 yılında değerli genel başkanımız, başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ve başkanlığında kurulan partimiz hemen kuruluşundan bir yıl sonra 3 Kasım 2002’de milletimizin büyük ekseriyetinin teveccühü ile tek başına ezici bir parlamento çoğunluğu ile iktidara geldi. Henüz yeni kurulan ve milletin içinden, milletin arzusu ile kurulan AK Parti lideri ile kadroları ile beraber Türkiye’nin 2001 ve 2002 yılı içerisinde bulunduğu o zor şartlardan 6,5 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çok önemli mesafeler alınmasına vesile oldu. Tabi bu mesafeler her alanda birden alındı. Bizim öncelikle ekonomik anlamda ülkemizin önemli sıkıntıları vardı. Bütçe gerçekten sıfırlanmış noktadaydı, insanlar yaşam kalitesi son derece düşük bir durumdaydı. 2002 seçimlerinde köylerimizi gezerken iki temel ihtiyaç dile getiriliyordu. Köylerde hizmetler son derece yetersizdi. İçme sularımız yoktu, yollarımız yoktu, eğitimde durumumuz feci idi, öğretmen son derece kısıtlıydı, derslik ve lojman ihtiyaçlarımız hat safhadaydı. Sağlık ocaklarımız 1960’lı yıllarda yapılmış, dökük vaziyette, içinde doktoru, sağlık personeli olmayan durumdaydı. Hastanelerimiz yetersiz, hem donanım, hem personel, hem hekim açısından çok büyük bir yetersizlik içerisindeydi. Şehirlerarası yollarımız, konut durumumuz, kısacası altyapımız yetersizdi. İşte insanımızın yaşam kalitesini çok yakından ilgilendiren bu çok önemli altyapı problemleri maalesef 80 yıllık cumhuriyette bölgemiz açısından çok daha fazla ihmal edilmiş durumdaydı. Hep beraber, hepimizin onurla ve şerefle taşıyacağı Ak Parti’nin 6,5 yıllık icraatı başımızı her zaman millettin önünde dik, alnımızı açık, sizlerin gururlu birer Ak Partili olmasına vesile olan bir hizmet kervanının mensupları haline getirdi. Onun için hepimizin Ak Partili olmaktan gurulu ve mutluyuz” dedi.
Ak Parti’nin 29 Mart yerel seçimlerinde yüzde 11 oy kaybına uğradığını ve bu noksanlığın giderilmesi gerektiğini dile getiren Belediye Başkanı Necmettin ise; “Bugün ilimizde partimizin geleceğini hazırlayan kongremizi burada gerçekleştireceğiz. Demokrasinin gereği aday olan arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Temenni ederim ki kazanan kazandığıyla böbürlenmesin, kaybeden ben kaybettim, burada benim yerim yoktur demesin. Hep beraber bu partinin bayrağını daha ileriye götürmek için büyük bir çaba sarf etmeliyiz. Bizim gayemiz, önceliğimiz böyle olmalıdır. Çok dar boğazdan geçtik. Türkiye’de partimiz yüzde 11 kayba uğradı. İlimizde keza yüzde 20 civarında bir kaybımız oldu. İşte bugün bu noksanlığımızı gidermek için yeniden inşaata girdik, yeniden inşa olmaya girdik, yeniden kol kola girdik ve inşallah bu beraberlikle bu açığı kısa zamanda ilimizde ve Türkiye’de değerli başbakanımızın riyaseti altında bu işi bitireceğiz. Tabii ben sadece Belediye Başkanı olarak bu konuda tamamen dışarıda kalmayı tercih ettim. Çünkü emek veren arkadaşlar partimizin arkadaşlarıdır, zaten bize de böyle bir teklif gelmedi. Biz de buraya müdahil olmadık, hepsine başarılar dilemek mecburiyetindeyim. Ama geçmişte olan hataların tekrar edilmemesi gerekir. Çünkü bir zamanın idare heyeti hiçbir sebep yokken bazı ufak sebeplerden dolayı maalesef saf dışı bırakıldı. Burada bir Muşlu olarak çok zorumuza gitmişti. Maalesef gücümüz yetmemişti ve müdahale edemedik. Şimdi seçilecek olan arkadaşlar tamamen burada birliği ve beraberliği sağlaması gerekir. Eğer bu birlik beraberlik menfaate dönecek bir konu olursa tekrar sonumuz hüsran olacaktır. Bunu peşinen söylemek isterim ama bunu söylerken hiçbir hedefim yoktur. Sadece bu partinin bir takım düşünceleri ve felsefeleri vardır, biz bu felsefeye göre hareket etmeliyiz” dedi.
Adama göre değil parti tüzüğüne göre siyaset yaptığını söyleyen AK Parti İl Başkanı Ramazan Aşık; “2 Temmuz 2006’da bu salonda sizlerin huzurunda o gün ne Derviş Çakı kaybetmişti, ne Mehmet Güler kaybetmişti, ne de Ramazan Aşık kazanmıştı. O gün Ak Parti kazanmıştı. Bunu her yerde söyledim, 30 yıllık siyasetimi sadece adama göre değil partimin, liderimin tüzüğüne göre hareket ettim. Ben sadece halkı arkama aldım, siyasetimi masada değil sahada yaptım” dedi.
Konuşmasında sert sözler sarf eden AK Parti İl Başkan adayı Ahmet Koçlardan ise, aday olmak için kimsenin elini öpmediğini ve kimsenin kapısında yatmadığını belirterek, “2002 yılından beri iktidarda olduğumuz dönemlerde bu ülkeye, bu bölgeye çok hizmetlerde bulunduk, yollar yaptık, hastaneler yaptık, köprüler yaptık. Burada sayamayacağımız kadar hizmetler yaptık. Ama unuttuğumuz bazı şeyler vardı, bu kadar hizmet yaparken insanları unuttuk, insanların gönüllerini almayı unuttuk. Bugün teşkilatımızın en uzak köşesinde olan, köyde yaşayan temsilcilerle bizlerin arasındaki bağı kuramadık. Biz hizmet verdik ama maalesef kendimizi onlara sevdiremedik. Tam anlamıyla onlarla beraber olamadık, onların doğrultusunda hareket edemedik. Üç yıldır teşkilatın içerisinde olan bir insanım. Biz dediğimiz çok az şeyler oldu, bir türlü organize olamadık, tam anlamıyla bir baş bulamadık. Bundan dolayı şu anda adayım. Aday olurken de hiç kimsenin elini öpmedim, kapısında da yatmadım. Yaklaşık 20 gün önce açıklanan kısa süreli bir kongre süreci yaşadık. Bu süre içerisinde ilkokul çocukları gibi hiç kimse bizim elimizden tutup kapı kapı gezdirmedi. Ak Parti çok büyük bir parti, çok büyük bir partinin içerisindeyiz. Türkiye’nin ihtiyacı var bu partiye, bundan dolayı biz bu partinin içerisindeyiz. Bu partinin içerisinde olduğumuz zaman da bizlerin değerinin bilinmesini istiyoruz, bize memur gözüyle bakılmasın, biz kimse bir şeyler dayatmasın istiyoruz. Yüzyıllardır yapılan hataların bizim partimiz içerisinde olmasın istiyoruz” dedi.