Arkadaşlar sınırlarınızı kapatıp kendi içinizde yaşayamazsınız. Rekabeti kapatarak kendi sermayenizi güçsüzleştirirsiniz. Kastım mayınlı araziler değil, özelleştirmelerdir.
Oradaki durum ile ilgili bir yorum yapmak için erken ama farklı alternatifler önerilmeli ve alternaitifi ile değerlendirilmeli o mesele. Tabi bu alternatif bu işi şu yapsın toprakları da şunlar işlesin gibi bir cümleden daha temeli olan bir alternatif olmalı. Kim temizleyecek, bunun için neye ihtiyaç duyulur, neye mal olur. Ben bu sorulara cevap vererek farklı alternatifler bulunabileceğini düşünüyorum.
Özelleştirmeye gelince tekrar ediyorum. Devlet işletmeci değildir, idarecidir, organizatördür. İhaleler de Doğan grubu alınca kimsenin sesi çıkmıyor ama Çalık alınca yerli de olsa yandaş oluyor. Sabancı alınca ses yok Albayrak olunca yandaş oluyor. Şimdi denebilir ki bunlar hangi ihaleleri almış. Açın bakın arşivleri bir sürü ihale var bunların da aldığı. Madem bu kadar yabancı sermayeye karşılar girsinler adam gibi fiyat versinler. Ucuz işçilikse yabancıya da ucuz yerliye de hiç anlam veremediğim, mantığını anlamadığım delillere dayanmayan cümlelerle neyi örtmeye çalışıyorsunuz merak ediyorum...
|