05-27-2009, 22:44
|
|
|
Alıntı:
Abdullah KAÇ Nickli Üyeden Alıntı
Bu konuda uzman değilim. Ancak yorum yapacak kadar okumuşluğum olduğunu düşünüyorum. Önemli bir konu. Bu konuda konuşmak, böyledir diye kestirip atmak çok doğru değil.
Ancak islamiyette pantolon yasaktır diye bir ibare olmaz. Yoktur da.
Kural bellidir. Tesettür...
Vücut hatlarını belli etmeyecek şekilde giyinmektir kural. Tabiki uzun tunik giymeden bel üzerinde bir ceketle pantolun giymek tesettüre uymaz. Ancak pantolonun üzerine uzun tunik giymek tesettür e ve islamiyete uyar. Çünkü esas kural vücut hatlarını meydana çıkarmayacak şekilde giyinmektir.
Bir ikincisi şimdi büyük şehirlerde yaşayan tesettürlü kişiler bir yerden bir yere giderken 3- 4 otobüs minibüs değiştirmek zorunda kalabiliyorlar. Ve otobüse binip iniyorlar... Etek giyildiğinde bu gibi durumlarda rahatsız oldukları durumlar olabiliyor. Bu gibi durumlarda pantolon üzerine uzun tunik giyilmesi çok daha doğru bir seçim olacaktır. Ve bu niyetle giyen bir çok kişide vardır. Tabiki herkesin niyeti farklıdır bunu bizimde sorgulamaya hakkımız yok.
Dikkat edeceğimiz esas kural tesettürdür. Tesettür de vücut hatlarını göstermeyecek belli etmeyecek, dikkat çekmeyecek şekilde giyinmektir diye biliyorum. Bu çerçevede değerlendirmenin özelliklede büyük şehirlerde yaşayan kişiler için daha doğru bir değerlednirme olacağını düşünüyorum...
Selam ve dua ile..
|
pantol giyilmeyecek diye bir kural vardı...
2 tunik tesettür değildir...
hele pantol giyen biri için hiç değildir...
hatta tek tesettür cilbaptır..
fakat biz nefsimize hükmedip bunu yapamıyoruz..
ama kalkıpta bu yokturda diyemeyiz..
Herkes Kur'an-ı kerimden hüküm çıkarabilseydi, hadis-i şerifler lüzumsuz olurdu
"Ey Peygamber! hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. ALLAH, Gafûrdur, Rahîmdir. " (el-Ahzab, 33/59).
ayetlerdede hadislerdede tesettürünün sınırı bellidir ha uyulur ha uyulmaz...
ama kişi kendi yorumlayamaz...
nasılki bir forumun yada bir ülkenin kanunları varsa islamiyetin ve tesettürün yasalarıda vardır..
ve bu değiştirilemez...
|
|
|