Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-02-2009, 19:38   #62
Kullanıcı Adı
horde
Arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım ve bu konu hakkında bir kaç şey yazmak istiyorum. Biliyorum ki saygı çerçevesinde yazımı okuyacak ve bir kaç eleştirime cevap vereceksiniz dir. Sizden en büyük beklentim katılmadığınız noktalara şu yüzden katılmıyorum yanlış düşünüyorsun aslı budur türünden cevap vermenizdir. Çünkü bu vatan hepimizin.

İlk olarak kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Ak Parti'ye oy vermemiş, üniversite mezunu kendimi sosyal demokrat olarak tanımladığım, ve Türkiye topraklarında yaşayan vatanı milleti ve bu topraklar üzerinde yaşayan herkes için savaşabilecek ve ölümü göze alabilecek Türk genciyim.

Ak Partiye oy vermemiş olmam ona saygı göstermediğim anlamına gelmiyor. Etrafımda oyunu Ak Parti yanlı olarak kullanmış çok fazla arkadaşım mevcuttur. Biz arada bir otururuz ve değişik fikirler olmak üzere türkiye hakkında konuşuruz. Sizinlede bunu yapmak için buraya geldim.

Evet şu anda mayınlı araziler gündeme oturmuş şekildedir. Ve bu konuda benim yazmak istediğim bir kaç şey vardır.

1. Neden yap-işlet maddesi bu kadar önemli?
Yeni gelen önergede de farkındaysanız yap işlet maddesi 3. sırada yer alıyor. Halbuki buna ne gerek var neden Ak Parti bu madde için bu kadar ısrar ediyor?

2. 14 Şirket ihaleye girecek sadece 1 tane İsrailli deniliyor?

Evet bu ihaleye 14 şirket girecek ama bu 14 şirketin 13'ü para karşılığı çalışan büyük firmalardır. 14 şirketin içerisinde 44 yıl boyunca araziyi işletme önerisine İsrailli firma yeşil ışık yakmıştır. Yani 100 şirkette girse 99 u nakit para karşılığı mayın temizleyeceklerini söylüyorlar. O zaman ne oluyor her halukarda bu iş İsraile kalmış oluyor.

Kendi fikirlerim ve iddiam:
Şimdi 1. Maddeye yönelmek istiyorum. Bakın arkadaşlar yine diyorum bu vatan bizim. Hatırlarsınız ki osmanlı devleti işgal altındayken Atatürk önderliğinde Kurtuluş savaşında hepimiz tek yürek olduk. Sağcısı, Solcusu, Aşırı dincisi, ılımlı dincisi, kapalısı, açığı, türkü, kürdü, ermenisi, lazı, vs. Hiç bir kişisel seçim veya ırksal seçim bizi birbirimizden ayıramadı.

Ben Ak Partili değilim ve siz Ak Partiyi savunuyorsunuz diğe size ayrım yapamam sizler benim bu topraklardaki kardeşlerimsiniz.

O yüzden hep beraber tartışalım. Bakın şimdi Ak Parti inadına 3. madde olsada yap-işlet olayını anayasaya sokmaya calışıyor. Yani sadece bu mayınlı araziler için değildir bu. Eğer bu öneri anayasaya girerse bundan 10 yılsınraki herhangi bir arazi ihalesinde tekrardan yap-işlet önerisi kullanılabilecektir.

Şimdi farkındaysanız Amerika ve Amerika yandaşı İsrail'in yüzyıllardır bize ait olan topraklarda gözleri vardır. Ak Partinin çalışma şeklini incelediğimde hükümete geldiğinden bu yana çok değerli şirketlerimiz özelleşti, devlet daireleri özelleşti. hatta devlet bankaları bile özelleşti. Tüm kaynaklarımız elimizde yavaş yavaş yabancı şirketlere satıldı. Örneğin telekom özal zamanında 27 milyar $ ederken, Ak Parti zamanında Youtube ile nerdeyse aynı paraya 4 milyar $ a satıldı. Şu anda incelerseniz Dünyada en büyük ve hızlı büyüyen şirketler arasında ilk 100'e girdi. Üzüntüm de şu adında Türk kelimesi geçen bir firmayı dış devletlerin yönetmesi.

Hadi bunları geçiyorum mayın olayına geliyorum. Ak Parti'nin her zaman Amerika ile arası iyi olmuştur. Halbuki o kadar sene amerikan emperyalizmine karşı çıkmadıkmı. 70 lerde solcular amerikalılar haindir, emperyalisttir diğe bağırdığında sağcılar onları sopalarla kovalıyordu, bıçaklarla yaralıyordu hatta kafalarına sıkıyordu şu an ne oldu? Sağcılarda amerikalılar emperyalist şeytanlardır diyorlar? Ne değiştirdi fikri halbuki 70 lerde mantıklı düşünebilmiş olsalardı bu kadar partilerinin sempatizanı olmasalardı bunu göremeyecekler miydi? Göreceklerdi. Peki bunun bize zararı nedir? 30 Yıl boyunca birbirimizi öldürdük işte zararı budur. Avrupaya baktığımızda sürekli gelişen Türkiyeye baktığımızda sürekli borca giren fasülyeyi bile ihrac eden bir ülke görüyoruz.

Diyorum ki bir 30 sene daha birbirimizi yemeyelim tek yürek olalım. Bunlar Amerika'nın oyunu. Sayın Erdoğan'ın tüm ailesi amerikada yaşıyor, Amerika şirketlerinde çalışıyor, Amerikaya vergi kazandırıyor. Bizim gariban halkımız burada kiramı nasıl ödeyeceğim eve nasıl ekmek götüreceğim derdinde.

Bu 3. maddeyi anayasaya ekletmek için Ak Partiye ve Sayın Erdoğana Amerika baskı yapıyor! Çünkü olay sadece mayınlı araziler değildir. Duyuyoruz 1 hafta önce Karadenizde petrol çıktı! Her kanalda haberlerini izledik. Trakyada doğan gaz çıktı! Türkiyede rafineri kuran bir şirket yok. Bunları sağlayacak bir firma yok. Türkiye ayrıca bor cenneti. Dünyanın başka hiç bir yerinde bu kadar bor yok. Soruyorum size mantıklı düşünün sizce olay ne? Amerika mayınlı araziyi bu şekilde israile devretçek, anayasaya giren bu madde ile birlikte 10 sene sonra olan petrol ihalesinde ben rafineri kurarım ama 44 sene benim olur, ben bor çıkarırım ama 44 sene benim olur. Ben doğan gazı çıkarır işlerim ama 44 sene benim olur.

O 44 SENE BOYUNCA TÜM KAYNAKLARIMIZI SÖMÜRMEK SONUNDA DA YAKIP YOKETMEKDİR. AK PARTİ NEDEN BÖYLE ŞEYLERE OYUNCAK OLUYOR ANLAMIYORUM. BU VATAN HEPİMİZİN SİZDEN TEK İSTEDİĞİM BİZ AK PARTİLİ OLMAYANLAR BİR ŞEY DEDİĞİMİZDE PARTİYİ YIKMAYA CALIŞAN İNSANLAR OLARAK NİTELENDİRİLİYORUZ. HALBUKİ BİZ VATAN SEVGİSİ BÜTÜN İNSANLARIZ. LÜTFEN GÜVENDİĞİNİZ PARTİNİZİ UYARINIZ. VATANIMIZI BİZ YOLDA BULMADIK, LOTODAN DA KAZANMADIK. BU VATAN HEPİMİZİN.

SAYGILAR..
horde isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla