Birçok kişinin yanılgıya düştüğü bir husustur bu aslında. İslamiyetten önce yaşayanların Allah'a inanmadıklarını düşünürler. Böyle bir kanı vardır zihinlerde.
Aslında hakikat bunun tam tersidir. Peygamberimizden evvel yaşayan insanlar (Misalen amcaları, dedesi ve bilumum cahiliyye devri ehli) Allah'a inanırdı. {Ebrehe Mekke'yi yıkmak için hareket ettiğinde Müslüman olmayan Abdulmuttalib'in Kâbe'nin koruyucusu olan Allah, onun yıkılmasına asla müsaade etmez demesi gibi.}
Herkesin sandığının tam tersine cahiliyye devri insanları putlara tam manası ile tapmıyorlardı. Yani putların yaratıcılık kaabiliyetleri olmadığını çok çok iyi bilirlerdi. Putları sadece Allah'a ulaşmak için bir aracı olarak görürler, kendilerinin doğrudan Allah'a ulaşamayacakları gibi bir yanılgı içerisinde idiler. Bunun içindirki putların en büyükleri Kâbe'nin içerisinde tutulurdu.
Al-lat, Al-Uzzat gibi isimlendirmeler ne kadar doğrudur? Açıkçası orasını bilmiyorum.(Bu isimlerin doğru olduğuna dair birkaç rivayet duymuştum zamanında. Tabiki ne kadar sahih olduğu tartışılır.) Ama şu bir hakikattir ki böyle bir düşünce çerçevesinde o putlara (aracılara) Allah lafzına yakın isimlendirmelerin verilmesi gayet normal ve olağandır.
Alıntı:
Red_Neck Nickli Üyeden Alıntı
İnternette dolaşırken ilginç bir konuya rastladım.Bir adam diyor ki: "Allah ismi puttan gelir."
|
Yukarıda yazdığım mevzu tam olarak idrak edilirse Allah isminin putlardan değil, put isimlerinin Allah lafzından geldiği anlaşılır.
En azından normal IQ seviyesindekiler anlar. IQ seviyeleri ayakkabı numaraları ile denk olanlar ise zaten anlayamaz.
Sizcede öyle değilmi?
Konu Düş Hekimi tarafından (06-04-2009 Saat 14:27 ) değiştirilmiştir..
|