Hüseyin Gülerce, Gülen cemaatinin 29 Mart'ta Saadet Partisi'ne mesafeli duruşunun gerekçelerini anlattı. "Hiç bir zaman Erbakan'a sıcak bakmadıklarını söyleyen Gülerce bunun nedeni olarak da AB karşıtı olmalarını gösteriyor. Peki cemaat 29 Mart'ta hangi adaya destek verdi, hangi adaydan desteğini çekti?
Soru: Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, “Gülen cemaati bize uzak, AK Parti’ye yakın durdu. Açıkça politize oldular” dedi. Kurtulmuş’a hak veriyor musunuz?
Gülerce: Öyle bir fotoğraf var. Ama bu sadece fotoğraftır. Sebebi de şu: Yüzde 47 oy almış bir partiye bu camianın büyük çoğunluğunun oy vermiş olması normal bir şey. Eğer AK Parti yüzde 25, Saadet Partisi de yüzde 20 oy almış olsaydı, “Bize oy vermediler, AK Partiye oy verdiler” gibi bir kıyas yapılabilirdi. Ama şimdi Saadet Partisi’nin oyu belli, bu camianın da yüzde 80'inin, 90'ının AK Parti’ye oy vermesi eşyanın tabiatından yana. Sen alternatif değilsin ki!
Soru: Neden değil?
Gülerce: Erbakan’ın politikaları yüzünden. AK Parti neden kuruldu? Oradan başlamak lazım. Refah Partisi içindeki gençler neden kendilerini yetiştiren Erbakan’dan koptular? Neden kendi yetiştirdiği evlatları yuvayı terk ettiler?
Gülerce Tempo24'e verdiği röpotajda Erbakan'ın 'İmam Hatipler arkabahçemizdir dediğini iddia ederken, bu iddianın Milli Gazete'de manşetten 'Ispatlamayan Şerefsizdir' manşetiyle yalanladığını ise gözden kaçırdı. Gülerce'nin gündemi takip etmemesi ve kartel medyasının karalama kampanyasına alet olması ise gülen cemaati tabanı tarafından şaşkınlıkla karşılandı.
İşte Gülerce'nin Erbakan'la ilgili iftira niteliğindeki iddiaları:
CEMAAT NEDEN BABAYI DEĞİL OĞULU TERCİH EDİYOR?
Gülerce: Şahsen söyleyeyim, Sayın Erbakan’ın siyasetteki üslubunu 1970 yıllardan itibaren hiç benimsemedim. O yıllarda gazetecilik yapıyordum. Keskin, kucaklayıcı olmayan bir üslup.
“İmam hatipler bizim arka bahçemizdir”, “Kadayıfın altı kızarıyor” gibi şeyler söyledi Sayın Erbakan. Sonunda Başbakan oldu, Sincan’da bu milletin İslami anlayışıyla, yorumuyla bağdaşmayacak şeyler oldu. Bir nevi gösterişle, “Gördünüz mü bakın neler yapıyoruz” dercesine Başbakanlık’taki (yerel dini önderler, şeyhler davet edilmişti-T24) iftar yemekleri… Bunlara gerek yok ki. Burada AK Parti’yi de eleştirdiğim şeyler oldu. Daha yumuşak bir üslubu ben Sayın Başbakan’a da tavsiye ettim.
Baştan beri Milli Görüş ile aramızda mesafe var. Mesela Avrupa Birliği’ne karşı çıktı.
CEMAAT OYLARINI AKP'DE Mİ BİRLEŞTİRDİ?
Gülerce:Seçimler çok farklı bir şey. AK Parti benim yaşadığım yerde yanlış bir aday göstermişse, bu sizin tasvip etmediğiniz bir insansa, oy vermezler ona. Bizim hizmetlerimizin güçlü, yaygın olduğu iller var. AK Parti oralarda kaybetti.
Soru: Nereler mesela?
Gülerce: Biri Uşak. Arkadaşlarımız AK Parti’nin Uşak’taki adayına oy vermedi. Arkadaşlarımız “Bu adaydan memnun olmadıklarını” söylediler. AK Partililer, “Sizin ağrılığınız ne ki? İster verin ister vermeyin” dedi. Bu şimdi lokal bir şey. Ama oldu bu.
Soru: Nasıl bir adaydı ki cemaat memnun olmadı?
Gülerce: Ben adayı tanımıyorum.
http://www.ajans5.com/haber/20090606...ak-bakmadi.php