06-07-2009, 04:56
|
|
|
Alıntı:
Abdullah KAÇ Nickli Üyeden Alıntı
Birde bir konu var. Onuda konudaki diğer bazı mesajları görünce yazmak istedim.
Bazen bir kişi benim niyetim halis der. Önceki mesajlarda bahsedilmiş. Bazı arkadaşlarımızda niyetinin halis olduğunu söylerler. Ancak bazılarıda arkadaş nasıl niyeti halis olmak bu sen şunu yapmıyorsun bu küfre girer yada ne bileyim sen niyet de çık işin içinden ohh der.
O yüzden hiçbir zaman kimseler için bu tip yorumlar içine girmemek gerekir diye düşünüyorum. Zira kalplerde olanı. Allahın Adalet terazisinde kimin kaç gram geleceğini Allah bilir.
Bu nedenle biz kendimize bakalım. birilerine bakıp yorum yapmamız çok yanlış hatta bu yaptığımız yorum mazallah bizi bile yanlışların içine sokabilir.
İnşallah faydalı bir mesaj olmuştur...
Selam ve dua ile...
|
Efendimiz(sav) zamanında bir sahabi yoldan geçen biri için bir laf eder.Tam hatrımda değil ama sizin ifade etmek istediğiniz gibi ''şuna bak'' diye eleştirir..Efendimizde ''git kardeşinden helallik al'' buyurur..
Aslında bu yapılan(doğru yorumda yapmış olsak) kul hakkıdır..
Yine Efendimiz(sav) bir hadisinde ''kim müslüman kardeşini bir şey yüzünden kınarsa,o kınadığı onun başına gelmeden özlmez'' buyuruyor..
İtiraf edeyim bu hataya çok düşmüşümdür..
Allah affettsin..Dinimiz çok hassas..En ufak yanlış bizi bilmeden küfre kadar götürebilir..
|
|
|