Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-10-2009, 00:35   #8
Kullanıcı Adı
Gökmen
Alıntı:
KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Özellikle aşağıdaki kısım tüylerimi diken diken yaptı. Allah hepsinden razı olsun.

Bundan sonrasını Halide Edip'ten dinleyelim: "Çıkarken kadının tekrar dine ve imana sövmesinden dolayı, o zamana kadar bir köşede oturan ihtiyar bir kadın, birdenbire bayıldı. Çantamdaki kolonya ile başını, bileklerini ovdum. Biraz kendine geldi; fakat durmadan ağlıyordu. 'Benim gibi ak saçlı ve beş vakit namazında bir kadın dinine küfür edildiğini duyarsa ne yapabilir?’ diyordu.” Bunları diyor ve bir şey yapamamanın üzüntüsüyle kahroluyor, buna dayanamayıp bayılıyordu Anadolu kadını. Evet bayılmıştı ninemiz. En güçsüzünün, en yaşlısının yaptığı buydu. Dinine saldırılması bayıltacak kadar ızdırap veriyordu Anadolu kadınına.

Evet Eşref kardeşim bu yazıyı okuyunca bende en az seninkadar duygulandım ve bir okadarda kendimden utandım zira günümüzde dinimize dil uzatanlar karşısında sadece yorum yazmak ve eleştirmekten başka bir işe yaramayan çanakkale şehitleri torunları bizleriz bayılmak bir tarfa ağlamayı dahi beceremeyen bizler...
Gökmen isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla