06-25-2009, 13:00
|
|
|
Dün, bu yazıyı yazmaya başlamadan önce, niyetim Brüksel Parlamentosu’nda “başörtülü” olarak yemin edip, “Avrupa’da ilk ve tek başörtülü” milletvekili olarak tarihe geçen Mahinur Özdemir hakkında yazmaktı... Mahinur’un, “yemin ederkenki fotoğrafı”ndan hareketle “2 Mayıs 1999 gününün Türkiye’si”ne gidecek ve bir başka “fotoğraf”la ilgili düşüncelerimi açıklayacaktım... Hani, “içinin karası yüzüne vuran” Bülent Ecevit’in; Merve Kavakçı’ya hitaben “Bu hanıma haddini bildirin” derken, “kapkara” olan yüzünü hatırlatacaktım... Biliyorsunuz; Ecevit’in “haddini bildirin” şeklindeki “hedef gösterme”sine, DSP’lilerin “Dışarı!.. Dışarı!..” diye alkışla tempo tutarak karşılık vermeleri sonucu, Merve Kavakçı, “yemin edemeden Meclis’i terketmek” mecburiyetinde kalmıştı... İşte o günkü “Meclis manzarası”nı hatırlatacak ve “nüfusunun yüzde 99’u Müslüman” denilen Türkiye’de, “başörtülü” Merve Kavakçı yemin edemezken, “nüfusunun yüzde 99’u Hıristiyan” Belçika’nın parlamentosunda “başörtülü Mahinur Özdemir”in ne kadar rahat ve alkışlar arasında yemin ettiğini anlatacaktım.
BİR AÇIKLAMA, YAZIMI DEĞİŞTİRTTİ!
|
|
|