''alıntıdır''
Üniversiteye dereceyle girdik, özel sebeplerden okuyamadık, sonra güzel bir iş tutturmayı başardık, şimdi ayakta kalmaya çalışıyoruz.Bir yerden de zor ama okulumuzu bitirmeye çalışıyoruz.Şu an 33 yaşındayım, askere gidersem bu yaştan sonra ne operasyonel olarak bir hizmetim olur ne de 15 ay boyunca devlete hiç bir faydam olmaz.Çalıştığım şirketin beni işten çıkarması devlet için vergi geliri kaybı.15 ay askerde ayak işlerini yapıp döndükten sonra , bilişim gibi bu kadar dinamik bir sektörde bir çok meslektaşımdan geride kalıp 35 yaşında tekrardan sıfırdan başlamak zorunda kalacağım.Üniversite de bitmediği için aynı şekilde bir iş bulmam bir hayli zor olacak.Yani benim için hayatın dönüm noktası.Çaresizliğe düştüğüm için belki de istemediğim şeyleri yapmak zorunda kalacağım, ruhsal bozukluk yaşayıp eşime bu eziyeti yaşatacağım.Buna benim hakkım yok. Benim 15 ayımı çalmaya da kimsenin hakkı olmamalı.
Benim askerliği nerde veya ne ünvanla yapacağımla ilgili bir derdim yok.Beni güneydoğuda herhangi bir hizmete versinler atlar giderim.Hayatta kimseye ne bir torpilim oldu, kimseden de torpil beklemedim Allah'a çok şükür.Kura nereye çıkarsa, hatta gönüllü bile güneydoğuya giderim.Bir çok insanın gitmemek için onlarca torpil çevirdiği bu ortamda gururla güneydoğuya gider askerliğimi yaparım ama 15 ay değil. 15 ay benim sonum olur.Kısa dönem askerliğe(5 ay) bile razıyım.Ama bedelli askerlik çıkarsa yeniden doğarım.
Sn.başbakanımız ve değerli meclis üyelerinden bizim sorunumuza da bir çözüm bulmalarını rica ediyoruz.
Bizler üvey evlat değiliz.Yüzbinlerin haykırdığı bir sorunu lütfen artık görmezden gelmeyiniz.
Saygılarımla,
|