Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07-31-2009, 17:04   #5
Kullanıcı Adı
rikopasa
Tamam dinin bazı insanlar için etkisini anlayışla karşılıyorum ve saygı duyuyorum ama tıpkı din gibi farklı şeylerinde insan hayatına yön verebilecek önemlilikte olduğunuda anlamak gerek.
Mesela kişi insanın üstünlüğüne inanıyordur veya bu dünyaya inanıyordur veya paraya inanıyordur veya dini kendince yorumlayıp o şekilde hareket ediyordur veya
Örnekler çoğaltılabilinir. İşte bu insanlarda anlayışla karşılanıyormu, bu önemli.
Tamam ortada bir çözüm bulunsun hatta tüm alanlarda ama bunun içinde fedakarlık yapmak gerekli ama yapılmaz çünkü din istismarı yapan böyle firmalar buna müsade etmezler. Benim asıl üzüldüğüm bu gibi insanlar yüzünden asıl sohbet edilecek, konuşmalarından feyz alınacak insanlarda bunlarla aynı kefeye konuyor.
Cübbeli Ahmet hoca veya benzerleri için insanlar kollarındaki bilezikleri satıyorlar, benim bildiğim tanıdığım ve içinin temizliğine iyi niyetine adım gibi inandığım bir arkadaşım gidip borç bulup bu insanların kurduğu birtakım yerlere para veriyorlar. Yahu bu insanlardan para kabul etmek veya bize bağış toplayın demek veya faiz haramdır diye inanan insanların paralarını alıp iflas ettim demek hangi dinde, hangi insanlıkta var. Sonrada bunlar kalkıp süper müslümanlarmış gibi davranıp etrafa süs yapmak için havuzu kapatmaya kalkıyorlar.
rikopasa isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla