08-03-2009, 13:44
|
|
|
'Ampul' benzetmesine 3 ay hapis // HERKES HADDİNİ BİLECEK.
.jpg)
Bursa’da bir eylemde 'ampül Tayyip' sloganını atan lise öğrencisine hapis cezası verildi.
Bursa'da bir eylemde "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganını atan lise öğrencisine 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.
Bursa'da bir eylemde "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganı attığı için Liseli Genç Umut grubundan bir öğrenciye 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.
2008 yılında Liseli Genç Umut grubu tarafından Bursa'da düzenlenen ÖSS'ye Red" eyleminde atılan "Amerikancı, işbirlikçi, eğitimi satan, sağlığı satan ampül Tayyip" sloganı nedeni ile eyleme katılan Ozan Kaplanoğlu adlı lise öğrencisine yargılandığı çocuk mahkemesinde 3 ay 26 gün hapis cezası verildi.
Aynı eyleme katılan Bursa Eğitim Sen Şube Sekreteri ,Bursa Eğitim Sen Eğitim Sekreteri ve Halkevleri 4. Bölge Temsilcisi'ne "devlet büyüklerine hakaret" suçlamasıyla dava açılmış, bu isimlere 11 ay 20'şer gün hapis cezası verilmiş ancak görülen temyiz davasında beraat kararı çıkmıştı. Yaşı 18'den küçük olması nedeniyle davası çocuk mahkemesinde görülen Kaplanoğlu'na verilen ceza içinde temyize gidilecek.
/ İhlassondakika
|
|
|