Konu
:
Alevilik İslam içi mi İslam Dışı mıdır?
Tekil Mesaj gösterimi
08-08-2009, 21:46
#
5
Kullanıcı Adı
Ertuğrul ÖZGÜL
Alıntı:
redyellow
Nickli Üyeden Alıntı
Sevgili kardeşim size zorla kimseyi ne sevdirmeye çalışırız ne de nefret ettirmeye.
Bir topluluktan bahsediyoruz.
Bu topluluğun içinde beş vakit namaz kılanlar var ben kendim biliyorum, aynı camide birlikte namaz kıldığımız alevi arkadaşım var.
Ve siz tutup ALEVİLER KAFİRDİR DENİLMESİN dememize tepki gösteriyorsunuz.
Benimle yan yana namaz kılan bir insanın içinde olduğu topluluğu nasıl tutarda ALEVİLER KAFİRDİR, ALEVİLER İSLAM DIŞIDIR vs. diyebiliriz?
Bu dinen de yanlıştır.
Ama tercih sizin.
Vebal de sizin.
Kemal Kılıçdaroğlu örneğini vermişsiniz.
ben de size İslama hakaret eden, siyasi hırsla her türlü pisliği yapan ama ALEVİ OLMAYANLARDAN örnek vereyim... o zaman da sunniler İslam dışı mı diyeceğiz?
Tekrar edeyim:
GENELLEMEK YANLIŞTIR.
Genelleyerek ALEVİLER DİNSİZDİR, ALEVİLER KAFİRDİR, ALEVİLER İSLAM DIŞIDIR derseniz bu söz ya gerçekten muhatabına yapışır ya da döner size yapışır.
Bir toplulukta, bir gurupda, bir cemaatte TEK BİR MÜSLÜMAN DAHİ VARSA O TOPLULUĞU GENELLEYEREK KAFİR İLAN EDEMEZSİNİZ.
Dikkatli olunuz.
Benden bir kardeş tavsiyesi.
(bu yazım sadece size değil sizin gibi düşünün arkadaşların hepsinedir)
Ben alevileri üçe ayırdım bize hocamız öyle anlattı genelleme yapmadım hiç.....göz önünde baya sapkın alevi var bilmem belkide yanı başımda "Hacıbektaş" olduğu için benim çevremdeki aleviler öyle olduğu için çoğunluk diyorum ama tvye çıkanlarda öyle......
sapkınları Alllah ıslah etsin.....
Ertuğrul ÖZGÜL
Açık Profil bilgileri
Ertuğrul ÖZGÜL nickli üyeye özel mesaj gönderin
Ertuğrul ÖZGÜL - Daha fazla Mesajını bul